Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Slovak Lines poskytla na základe dohody so starostkou mestskej časti Staré Mesto Zuzanou Aufrichtovou pre účely celoplošného testovania 9 autobusov. Všetky autobusy sú poskytnuté bezodplatne. Spoločnosti Slovak Lines záleží na zvládnutí pandémie v čo najkrajšom čase, a preto si od mestskej časti nenárokuje finančné vyrovnanie.

Autobusy spoločnosti Slovak Lines sú pristavené na viacerých odberných miestach v Starom Meste a slúžia na registráciu a vydávanie certifikátov pre otestovaných. Testovaní obyvatelia však priamo do autobusov nevstupujú. “Využitie autobusu je vysoko efektívny spôsob, ako pre testovacie tímy zabezpečiť vhodné, bezpečné a vyhrievané pracovné prostredie za každého počasia,” hovorí Pavol Labant, generálny riaditeľ Slovak Lines a dodáva: “Sme radi, že môžeme prispieť k hladšiemu  priebehu celoplošného testovania.”

Slovak Lines okrem samotného poskytnutia autobusov zabezpečuje aj ich dôkladnú dezinfekciu. Dezinfekcia je realizovaná inovatívnymi prostriedkami obsahujúcimi najnovší typ polymérovej vodou riediteľnej dezinfekcie PolyHMG, ktorá kombinuje dezinfekčnú funkciu s ochrannou – eliminuje existujúce mikroorganizmy, baktérie, vírusy, plesne, kvasinky, riasy, a zároveň zanecháva povrchy dlhodobo chránené, pretože vytvára nehostinné prostredie pre ich budúci výskyt.

Slovak Lines sa so Starým Mestom dohodol aj na prednostnom testovaní vodičov, ktorí zabezpečujú počas víkendu regionálnu dopravu v Bratislavskom samosprávnom kraji. “Naši vodiči si zaslúžia obdobný rešpekt a úctu ako tisíce ďalších ľudí v prvej línii počínajúc zdravotníkmi až po personál v obchodoch a ja im za ich prácu a odvahu v týchto ťažkých časoch ďakujem,” dodáva Pavol Labant.

Odberné miesta, na ktorých sa nachádzajú autobusy Slovak Lines:

  • Námestie Eugena Suchoňa – 1 autobus
  • Parkovisko pri novej budove SND, Pribinova ulica – 4 autobusy
  • Ulica Na Slavíne – 2 autobusy
  • Sokolská ulica (Hlboká cesta) – 1 autobus
  • Škarniclova ulica – 1 autobus