Aktualizácia je dostupná pre Android a iOS.

Telekom v tichosti vydal aktualizáciu mobilnej aplikácie Magio GO na verziu 3.0. Tá je už dostupná v obchode App Store pre platformu iOS a tiež aj v Obchode Play. Vynovená je aj webová verzia služby na webe magiogo.sk.

V prípade Android verzie sme zapojení do beta testovania, avšak nová verzia by mala byť dostupná už aj pre verejnosť. Do beta testovania sa môžete prihlásiť priamo v Obchode Play a to na obrazovke s aplikáciou.

Magio GO

Magio GO verzia 3.0 ponúka úplne nový dizajn

S novým rozhraním aj videopožičovňou

Magio GO 3.0 prináša viditeľnú zmenu používateľského rozhrania. Zmenili sa všetky aspekty dizajnu, od úvodnej obrazovky až po ovládacie rozhranie pri sledovaní vysielania. Telekom tiež znížil nastavenie kvality z 5 stupňov na 3 stupne, k dispozícii je aj režim automatickej voľby kvality podľa dostupného internetu.

V nastaveniach aplikácie si tiež môžete nastaviť, či má Magio GO využívať aj mobilné dáta alebo iba Wi-Fi sieť. V prípade mobilných dát vás aplikácia môže upozorniť na ich využitie, prípadne si toto upozornenie môžete vypnúť. Úplnou novinkou je videopožičovňa Magio Kino, ktorá ponúka niekoľko filmov aj bezplatne.

Magio GO

Magio GO vo verzii 3.0 prináša vynovené ovládanie aj podporu pre AirPlay

Poteší podpora pre AirPlay, Chromecast zatiaľ chýba

Pri sledovaní vysielania si môžete vybrať z režimu obrazovky 4:3 alebo 16:9. Prvý režim využijete najmä pri používaní iPadu, ak nechcete mať orezané boky obrazu.

Aplikácia tiež umožňuje zmenšenie prehrávača, vďaka čomu sa môžete navigovať v televíznom programe a zároveň sledovať aktuálny TV kanál. Novinkou je prekrytie polovice obrazovky s informáciami o aktuálnej relácii, resp. s televíznym programom.

Kvalitu obrazu TV kanálov považujeme subjektívne za vyššiu, ako tomu bolo v minulosti. V prípade iOS verzie dokonca pribudla podpora pre funkciu AirPlay, takže video môžete poslať do Apple TV alebo inteligentného televízora s podporou AirPlay. My sme to vyskúšali na televízore Samsung QLED série Q6 2018. Android verzia nám neponúkla zrkadlenie cez Chromecast.

Magio GO

Magio GO 3.0 v iOS verzii podporuje funkciu AirPlay

Jednoduchšie objednanie služby

Telekom vo svojom popise novej verzie v obchodoch s aplikáciami uvádza nasledujúce novinky a vylepšenia:

  • Kompletný redizajn aplikácie – moderný, svieži, zameraný na intuitíve ovládanie.
  • Videopožičovňa – stovky domácich a zahraničných filmov pre predplatiteľov s balíčkom Magio Kino.
  • Prehľadnejší výber programov – s novým ovládaním si rýchlejšie vyberiete ten správny program
  • Pokračovať v sledovaní – nedopozerali ste svoj program na mobile vo vlaku? Nevadí. Prídete domov a nájdete ho ako rozpozeraný priamo na Domovskej stránke.
  • Miniprehrávač – sledujte program v zmenšenom okne, zatiaľ čo si vyberáte ďalší program alebo prezeráte alebo nastavujete nahrávanie.
  • Už žiadne registračné formuláre – objednajte si službu a my vám pošleme vaše prihlasovacie údaje.
Google Play
App Store

Magio GO pre iOS a Android

Doplnené: Vynovená je aj webová verzia služby

Zmeny dizajnu sa dočkala aj webová verzia služby na stránke magiogo.sk. V jej prípade je dôležité zdôrazniť najmä fakt, že k prehrávaniu už nie je potrebné inštalovať rozšírenie pre prehliadač Chrome a ani samostatný prehrávač voBrowserPluginHelper.

Novú verziu služby sme otestovali v prehliadači Edge (Chromium), všetko fungovalo bez problémov a okamžite – nemuseli sme nič inštalovať. Dá sa preto predpokladať, že nové magiogo.sk už bude korektne fungovať aj v iných prehliadačoch, ako je Chrome. Podeľte sa o vaše skúsenosti v komentároch.

Magio GO v novom dizajne na webe magiogo.sk

Galéria screenshotov mobilnej aplikácie

Magio GO pre iOS vo verzii 3.0

Zdroj: vlastné

Prečítajte si aj:

Ako sledovať TV vysielanie cez internet na Slovensku aj v zahraničí

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit