Internetový prehliadač je dostupný v štyroch verziách.

Prehliadače, ktoré využívajú jadro Chromium, sú dostupné vo verziách Canary, Dev, Beta a Stable. Posledná menovaná verzia je dostupná pre širokú verejnosť a aktuálne si v tejto verzii môžete stiahnuť aj vynovený prehliadač Microsoft Edge. Upozornil na to portál mspoweruser.com.

Microsoft zatiaľ verejne nezdieľa odkaz na Edge Stable na svojich webových stránkach, vo výsledkoch vyhľadávania cez Google sa však tento link objavil. Odkazuje na oficiálne stránky Microsoftu, pričom do počítača sa vám stiahne inštalátor a ten si počas inštalácie stiahne potrebné súbory priamo z internetu. Nejde teda o žiaden podvod.

Edge Stable je aktuálne dostupný vo verzii 78, ktorá je rovnaká ako v prípade Beta verzie. Pokiaľ zvažujete inštaláciu verzie Edge Stable, mali by ste vedieť, že po inštalácii nahradí zabudovaný prehliadač Edge vo vašom počítači a novú verziu nie je možné odinštalovať. Ak teda chcete nový Edge iba vyskúšať, rozumnejšie bude stiahnuť si najskôr Beta verziu.

Faktom však je, že vynovený Edge v blízkej budúcnosti napevno nahradí pôvodný Edge, ktorý je teraz systémovou súčasťou Windows 10. Nový Edge vo verzii Stable sťahujte TU.

Microsoft Edge

Microsoft Edge vo verzii Stable

Zdroj: mspoweruser.com

Prečítajte si aj:

Vynovený Microsoft Edge je dostupný v beta verzii

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit