Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Resco zaradil americký Gartner do Magic Quadrantu medzi Platformy pre vývoj mobilných aplikácií

Slovenská spoločnosť Resco bola zaradená americkou analytickou spoločnosťou Gartner do prestížneho reportu Magic Quadrant pre Platformy na vývoj mobilných aplikácií (MADP). Gartner je poprednou nezávislou analytickou spoločnosťou, ktorá takmer 40 rokov poskytuje svetovému biznisu z oblasti informačných technológií cenné informácie o jej lídroch a trendoch.

Resco je druhou spoločnosťou zo Slovenska, ktorá „má Magic Quadrant od Gartnera“

„Sme mimoriadne hrdí na to, že sme boli zaradení do prieskumného reportu Magic Quadrant. V tomto reporte sme sa tento rok ocitli v spoločnosti svetových IT gigantov. Veríme, že aj uznanie takej globálnej autority, akou je spoločnosť Gartner, odráža skutočnosť, že naša ambícia poskytovať kompletnú platformu pre mobilitu v podnikaní ide správnym smerom. Ako dodávateľ technológie s viac ako 19-ročnými skúsenosťami, sa neustále snažíme ďalej zlepšovať naše produkty a pomáhať k úspechu aj našim zákazníkom a partnerom,“ hovorí Radomír Vozár, generálny riaditeľ spoločnosti Resco.

Tohtoročný Magic Quadrant hodnotil celkovo 19 predajcov na trhu platforiem pre vývoj mobilných aplikácií. Slovenské Resco bolo zaradené do kvadrantu ako „Niche Players“.

Gartner pozitívne vyzdvihol Resco v tom, že má veľmi širokú zákaznícku základňu, ktorá zahŕňa takmer všetky priemyselné odvetvia, čo posilňuje celkovú konkurencieschopnosť spoločnosti na svetovom trhu MADP.

Platformy pre vývoj mobilných aplikácií boli prvýkrát definované spoločnosťou Gartner v roku 2012. Ich úlohou je riešiť a rozvíjať firemné aplikácie pre mobilné zariadenia, ktoré firmy využívajú vo všetkých sférach: vo vzťahu k zákazníkom, dodávateľom, partnerom i zamestnancom. V súčasnosti ale čoraz viac podporujú aj vývoj responzívnych webových aplikácií, konverzačných kanálov, miniaturizovaných elektronických zariadení, či zariadení rozširujúcich realitu. Gartner predpovedá, že do roku 2021 najmenej jedna tretina svetových spoločností bude mať nasadenú viacúrovňovú platformu, ktorou podporia svoj rozvoj v menovaných oblastiach.

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.