Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Podvodná stránka sa navonok tvári, že ide o známy slovenský informačný portál aktuality.sk, tiež sa odvoláva na ďalšie relevantné médiá. Existuje v slovenskom aj anglickom jazyku a šíri sa aj prostredníctvom Facebooku. Propaguje platformu Bitcoin Era, a nepravdivo informuje, že s ňou Slovenská sporiteľňa spustila spoluprácu. Rovnako tak zneužíva meno známeho podnikateľa, ktorý má stáť za realizáciou projektu. Slovenská sporiteľňa upozorňuje, že ide o nepravdivé informácie a podniká všetky dostupné kroky aby zamedzila šíreniu tejto správy. Klientov tiež upozorňuje, aby boli obozretní a nenechali sa oklamať. Banka s danou spoločnosťou nespolupracuje v žiadnej oblasti.

Jedna z podvodných stránok sa nachádza na adrese https://cryptoproect.online/. Ak však na ňu klient klikne, ocitne sa v prostredí pripomínajúcom známy slovenský spravodajský portál. Linky z týchto stránok následne smerujú k projektu Bitcoin Era, kde ľudí nabádzajú založiť si účet. Slovenská sporiteľňa vyzýva k opatrnosti a odporúča nezadávať žiadne údaje na takýchto stránkach.

Ukážky:

 

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.