Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť HP spojila sily s mimovládnou neziskovou organizáciou Junior Achievement (JA), ktorá sa zameriava na praktické ekonomické vzdelávanie mládeže. Súčasťou spolupráce bude séria vzdelávacích kurzov HP LIFE pre študentov gymnázií, stredných a vyšších odborných škôl a odborných učilíšť vo veku 16 až 18 rokov a program JA Študentská firma, prostredníctvom ktorého si môžu študenti vyskúšať výzvy podnikania.

Spoločnosť HP už dlhšiu dobu na globálnej úrovni finančne podporuje bezplatný program HP LIFE, ponúkajúci školenia v oblasti rozvoja IT a podnikateľských zručností, ktoré je zabezpečované prostredníctvom nadácie HP Foundation.

Pre spoločnosť HP je vzdelávanie jednou z dlhodobých priorít, ktorým venuje veľké úsilie. Som rada, že spoločne s renomovanou organizáciou Junior Achievement môžeme podporiť ekonomické vzdelávanie aj v prípade slovenských študentov,“ hovorí Erika Lindauerová, generálna riaditeľka HP pre Českú republiku, Slovensko a Maďarsko.

Vzdelávací program HP LIFE aj pre slovenských študentov

Program HP LIFE teraz bude v spolupráci s JA Czech, tuzemskou pobočkou mimovládnej neziskovej organizácie Junior Achievement, k dispozícii aj pre slovenských študentov gymnázií, stredných a vyšších odborných škôl a odborných učilíšť vo veku od 16 až do 18 rokov.

Vzdelávacie kurzy budú realizované prostredníctvom e-learningovej platformy Junior Achievement od septembra tohto roku v rámci sekcie HP podnikateľskej zručnosti. Jednotlivé kurzy sa rozdeľujú na tieto témy:

  • Komunikácia v pracovnom prostredí
  • Strategické plánovanie
  • Úspešný štýl myslenia
  • Predávame online

JA Študentská firma ako brána do sveta podnikania

Program JA Študentská firma, ktorý na Slovensku podporuje spoločnosť HP, spočíva v tom, že si študenti vyskúšajú podnikanie na vlastnú päsť za využitia metódy „Učenie sa praxou“.

Študenti v rámci tohto programu zakladajú vlastnú reálnu obchodnú spoločnosť, ktorá funguje pod vedením učiteľa a mentora či kouča. JA Company umožňuje účastníkom pochopiť problematiku fungovania firmy. Výsledky sú testované pomocou Certifikátu podnikateľských zručností ESP (viac tu).

Vzdelací program JA Študentská firma je zameraný na študentov tretích ročníkov stredných škôl vo veku od 17 do 18 rokov a jeho ambíciou je rozvoj podnikateľského prístupu k riešeniu problémov, pochopenie vzájomných obchodných závislostí a rozvoj tzv. mäkkých zručností, ktoré sú nevyhnutnými atribútmi úspešného podnikateľa. hovorí Martin Smrž, výkonný riaditeľ organizácie JA Czech, ktorá je jednou zo 41 európskych pobočiek Junior Achievement.

Súčasťou programu je aj rad eventov pre zdokonaľovanie podnikateľských zručností. Ide napríklad o kurzy pod dohľadom expertov, webinár a konferencie. Vyvrcholením JA Študentská firma bude finálové kolo, z ktorého vzíde najúspešnejší podnikateľský študentský projekt, ktorý bude zároveň nominovaný do veľkého európskeho finále.

Značky: