Pred vyše mesiacom spoločnosť nečakane predstavila 2. generáciu slúchadiel AirPods.

Vylepšenia boli prijaté kladne, pričom neboli až tak významné, ako mnohí očakávali. Najnovšie správy DigiTimes naznačujú, že by sme sa tento rok mohli dočkať ďalšej, už tretej generácie slúchadiel. AirPods 3 by sme mohli spoznať počas tradičnej jesennej konferencie. Najvýznamnejším vylepšením by sa mala stať funkcia potláčania okolitého šumu. 

Už skoršie správy ukazovali na dve generácie slúchadiel, ktoré by sa mali predstaviť tento rok, čo sa aj začalo minulý mesiac napĺňať. Jeden model na jar a druhý na jeseň. Negatívnym sprievodným javom nových AirPods 3 by malo byť navýšenie ceny, ktorá bude vzhľadom k vylepšeniam stále akceptovateľná.

Očakávajú sa pritom aj ďalšie významné vylepšenia, ktoré by mali zahŕňať zvýšenú odolnosť voči vode a do výbavy by sa mali dostať aj niektoré funkcie monitorovanie zdravia (meranie tepovej frekvencie). Apple pracuje aj na rozšírení dosahu slúchadiel, čo umožní sa vzdialiť od iPhonu na väčšiu vzdialenosť ako doteraz.

Zmeny by sa mali odohrať aj v dizajne. Ten bude jemnejší, pričom sklenený povlak by mal zabezpečiť lepšiu priľnavosť, ktorá zamedzí vypadávaniu slúchadiel z uší. Vylepšenia v hudobnom prejave sú samozrejmosťou. Významným vylepšením bude aj rýchle bezdrôtové nabíjanie, ktoré nabije slúchadlá z 0 na 100 % za 15 minút.

Iné zdroje uvádzajú, že na nové slúchadlá AirPods 3 sa nemáme príliš tešiť, nakoľko podľa doterajších faktov, aj AirPods 2 boli predstavené v omeškaní takmer 7 mesiacov (kvôli problémom s nabíjacou podložkou AirPower), čo trochu znižuje pravdepodobnosť, že tretiu generáciu spoznáme už tento rok v septembri.

Na druhej strane je aj možné, že Apple bude chcieť dobehnúť zameškané a slúchadlá AirPods 3 skutočne predstaví už v septembri 2019.

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Nás stojí iCloud euro každý mesiac, no Apple zaň Amazonu platí až 30 miliónov mesačne

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.