Tieto bezdrôtové slúchadlá patria medzi tie drahšie, ale každá generácia je obľúbená.

Sony zrejme už čoskoro uvedie na trh novú generáciu svojich bezdrôtových slúchadiel do uší, ako ukazujú najnovšie úniky. Model s tradične zložitým názvom WF-1000XM5 by mal mať podľa portálu GsmArena.com v porovnaní s aktuálnou generáciou menšie rozmery a bude aj ľahší – slúchadlá budú vážiť len 5,9 gramu namiesto súčasného 7,2 gramu. Vďaka tomu by sa mali nosiť o niečo pohodlnejšie.

Celková doba počúvania (vrátane dobitia v puzdre) bude 24 hodín, teda rovnako ako pri predchádzajúcej generácii. Nové slúchadlá však bude možné dobíjať rýchlejšie – tri minúty uloženia v puzdre ich nabijú na jednu hodinu používania, čo predtým trvalo päť minút. Samotné puzdro sa bude nabíjať cez USB-C, ako aj bezdrôtovo pomocou nabíjacieho štandardu Qi.

Zdroj: TheWalkmanBlog.com

Nové slúchadlá budú mať lepšie zaznamenávanie hlasu, nie je ale jasné, či vďaka lepším mikrofónom alebo lepšiemu softvérovému spracovaniu. Priamo z výroby budú mať možnosť pripájať sa naraz k viacerým zariadeniam, čo je funkcia, ktorú súčasné slúchadlá XM4 dostali až ako aktualizáciu.

Zatiaľ nie je známe, kedy budú slúchadlá Sony WF-1000XM5 predstavené ani koľko budú stáť. Pre porovnanie, model WF-1000XM4 vyšiel v júni 2021 a pri uvedení na trh stál 280 eur. V súčasnosti sa na Slovensku predávajú od 194 eur.

Zdroj: GsmArena.com

Prečítajte si tiež:

Značky:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.