Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Nový doplnok udržuje vlhkosť na optimálnej úrovni a eliminuje riziká straty tlačovej úlohy.

Elvira, popredný dodávateľ 3D technológií a prevádzkovateľ portálu Abc3D, predstavila Smart Cabinet (SC), doplnok ekosystému 3D tlačiarní radu BCN3D Epsilon. Smart Cabinet poskytuje užívateľom 3D tlačiarní Epsilon W50 a Epsilon W27 spoľahlivé a vlhkosti odolné úložisko cievok filamentov, záložný zdroj UPS na zaistenie prevádzky pri výpadku prúdu a ďalšie benefity pre operátora 3D pracoviska. 

Smart Cabinet ponúkame a dodávame ako integrované riešenie spoločne s tlačiarňami radu Epsilon alebo ako samostatný doplnok k už existujúcim strojom. Jeho kľúčovou výhodou je úložisko cievok filamentov, ktoré chráni materiál na tlač pred nežiaducou vlhkosťou a zároveň ho vysuší. Tento proces účinne udržuje filament suchý a v optimálnej kondícii na tlač.

„Nové zariadenie predstavuje ďalšie rozšírenie možností 3D tlačiarní BCN3D Epsilon a zvyšuje ich výkonnosť,“ povedal Jan Šmejcký, riaditeľ spoločnosti Elvira. „Prináša riešenie častých požiadaviek našich zákazníkov, pretože udržuje a reguluje vlhkosť prostredia pre filamenty v optimálnej úrovni na 3D tlač. Neprerušiteľný zdroj napájania (UPS) navyše chráni prácu za všetkých okolností a eliminuje riziká vedúce k strate tlačovej úlohy v dôsledku výpadku prúdu alebo kolísania napätia.“

Predstavenie Smart Cabinet nadväzuje na ohlásenie nového radu 3D tlačiarní Epsilon W50, W27 a Sigma D25 v októbri 2020, ktorý otvoril nové príležitosti a možnosti v konštrukcii, prototypovania a výrobe. Plne uzavreté stavebné komory radu Epsilon predurčujú tlač prakticky celej súčasnej ponuky materiálov tlačových strún (filamentov). Tlačiť sa dá zo špeciálne teplotne, chemicky a mechanicky odolných, náročných technických materiálov. K dispozícii sú aj materiály určené na použitie v potravinárstve alebo pre medicínske aplikácie.

Viac informácií o Smart Cabinet nájdete na stránke: ABC3D – BCN3D SmartCabinet