Na predstavení modelového radu P30 začiatkom roka, Huawei predstavil aj svoje prvé inteligentné okuliare.

Tie vznikli v spolupráci so známou juhokórejskou spoločnosťou zaoberajúcou sa okuliarmi Gentle Monster. Začiatkom rok však spoločnosť iba odhalila vlastnosti tohto smart príslušenstva, pričom sa očakávalo, že na trh by sa mohlo dostať na prelome júna a júla.

Inteligentné okuliare zo spolupráce Huawei a Gentle Monster sú teraz oficiálne predstavené. Dostupné sú dve verzie, pričom prvý model má cenovku nastavenú na 1 999 juanov (prepočet 255 eur) a druhý na 2 999 juanov (prepočet 383 eur). Obidve verzie budú k dispozícii od 6. septembra zatiaľ iba v Číne

Okuliare sú dodávané v štyroch módnych vyhotoveniach a aj samotný CEO spoločnosti Richard Yu vyhlásil, že inteligentné okuliare Huawei Gentle Monster sú najnovšou fúziou módy a technológií.

Umožnia používateľom komunikovať so smartfónom bez toho, aby si niečo museli vkladať do uší. Nové okuliare sú skôr alternatíva k handsfree alebo slúchadlám, pričom neobsahujú fotoaparát a ani ďalšie fyzické ovládacie prvky. Pokiaľ bude používateľ chcieť prijať hovor, musí jednoducho klepnúť po ramienku. Na zvýšenie kvality hovorov majú okuliare zabudovanú technológiu AI Bluetooth redukcie šumu.

V ramienkach inteligentných okuliarov Huawei x Gentle Monster sú umiestnené všetky dôležité komponenty, ako sú anténa, nabíjací modul, čipová sada, 2 200 mAh batéria a pár mikrofónov. Vo výbave sa nachádzajú stereofónne reproduktory, ktoré sú umiestnené nad ušami. Poklepaním po ramienku okuliarov je možné vyvolať aj hlasového asistenta.

Samotný rám je odolný voči vode a prachu podľa IP67. Nabíjanie prebieha bezdrôtovo po vložení do koženého puzdra. 

Okuliare budú najskôr dostupné na čínskom trhu, pričom sa očakáva, že v najbližších týždňoch sa dostanú aj na ostatné trhy. Viac o okuliaroch by sme sa mohli dozvedieť aj na výstave IFA 2019 v Berlíne začiatkom septembra, kde nebude chýbať ani naša redakcia.

Zdroj: GizmoChina

Prečítajte si aj:

Recenzia Huawei P30 Pro: To si fotil fotoaparátom? (redakčné VIDEO)

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.