Nový hub od Domotronu využíva umelú inteligenciu na učenie sa preferencií používateľov.

Slovenská spoločnosť Domotron je známa svojim komplexným riešením pre inteligentnú domácnosť na mieru. Teraz sa snaží uspieť s novým produktom, ktorého cieľom je priniesť inteligentnú domácnosť najvyššej kvality do každého domu či bytu.

Domotron o svojom novom riešení tvrdí, že ide o najpokročilejšiu a súčasne používateľsky najprívetivejšiu smarthome technológiu, ktorá používa umelú inteligenciu. Vďaka nej je Domotron schopný zisťovať preferencie používateľov a vytvárať tak personalizované automatizácie pre ich existujúce smarthome zariadenia.

Domotron

Domotron aplikácia. Zdroj: Domotron

S virtuálnym asistentom a umelou inteligenciou

Domotron hub je vybavený osobným asistentom Domotron Assistant s umelou inteligenciou, ktorý komunikuje s používateľom prostredníctvom jednoduchého rozhrania. Vďaka tomu mení inak podrobné technické nastavenia na ľahko pochopiteľné otázky a navyše prispôsobuje tempo návrhov podľa miery, akou si používateľ adaptuje automatizáciu.

Aplikácia obsahuje časovú os, ktorá zobrazuje udalosti, ku ktorým už došlo, ale aj plánované automatizácie, ktoré používateľa v najbližšej dobe čakajú. Poskytuje to úplnú kontrolu nad celým systémom a fungovaním domácich technológií.

Domotron je vybavený štandardom ZigBee 3.0 a je kompatibilný s najznámejšími smarthome zariadeniami na trhu, vrátane Philips Hue, IKEA Home Smart, Somfy TaHoma, SONOS, Aqara, SmartThings, Netatmo či iRobot. Domotron Hub využíva vlastné bezdrôtové vypínače s dotykovým ovládaním, ktoré disponujú senzormi na meranie vlhkosti, okolitého svetla, kvality vzduchu, teploty a prítomnosť používateľa v miestnosti. Na ovládanie zariadení v domácnosti je tak možné využívať mobilnú aplikáciu alebo tieto dizajnové vypínače.

Vypínače Domotron

Vypínače Domotron. Zdroj: Domotron

V balení s jedným alebo viacerými vypínačmi

Domotron využíva aj údaje o počasí špecifické pre danú polohu (vrátane aktuálnej oblačnosti), alebo astronomické údaje (východ a západ slnka, fáza Mesiaca). Zároveň využíva aj tzv. geofence, ktorý používateľom umožňuje naviazať zapnutie svetiel alebo otvorenie garážovej brány na ich aktuálnu vzdialenosť od domova.

Domotron spustil predobjednávky na svoj nový hub cez portál Indiegogo. V rámci Early Bird kampane je možné získať ho za cenu od 319 dolárov v balení s jedným vypínačom. V závislosti od počtu izieb v domácnosti je možné si kúpiť výhodnejšie balíčky s väčším počtom vypínačov Domotron Switch.

Domotron

Domotron hub a vypínač. Zdroj: Domotron

Zdroj: TS Domotron

Prečítajte si aj:

Alex Janušek: „Domotron chce priniesť inteligentnú domácnosť najvyššej kvality do každej domácnosti“

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit