Predstavenie modelu Xiaomi 14 Ultra je bližšie ako by sa mohlo zdať.

Modelový rad Xiaomi 14 teraz púta pozornosť každého technologického nadšenca. Čínsky gigant totiž plánuje v rámci konferencie Mobile World Congress predstaviť novú sériu vlajkových lodí, medzi ktorými by mohol byť aj model s prívlastkom Ultra. Naznačuje to aj nedávno vydaný plagát s pozvánkou na predstavenie, na ktorom sa nachádzajú kruhové prvky pravdepodobne odkazujúce na fotoaparát smartfónu.

Xiaomi 14 Ultra je tak cieľom viacerých únikov a špekulácií, pričom sa naň zameriavajú leakeri z celého sveta. Yogesh Brar je jedným z nich a na sociálnej sieti X práve poukázal na špecifikácie, ktoré by sa s novým modelom mohli spájať. A čo teda pripravovaný model s prívlastkom Ultra ponúkne? Na to sa teraz pozrieme spoločne.

Xiaomi 14 Ultra odhaľuje svoje špecifikácie

Pripravovaný Xiaomi 14 Ultra bude bezpochyby smartfónom, ktorý zahviezdi ako medzi výkonnými smartfónmi, tak aj medzi prémiovými fotomobilmi. Naznačujú to už skoršie úniky, no aj prémiová výbava minuloročného modelu, ktorú sa pokúsi Xiaomi opäť prekonať. V základe tohtoročnej novinky bude samozrejme čipset Snapdragon 8 Gen 3 ako najlepší čipset od Qualcommu pre najnovšie vlajkové lode. Displej má mať 6,73 palcov a pôjde o QHD+ LTPO AMOLED panel s podporou 120 Hz obnovovacej frekvencie.

Z pohľadu na systém má ísť o Android 14 s úpravou v podobe Xiaomi HyperOS. Aj Xiaomi 14 Ultra teda ponúkne rovnaký systém ako zvyšok série pri svojom októbrovom predstavení v Číne. Veľká pozornosť sa má ale týkať fotoaparátu, na ktorom sa opäť podieľala nemecká spoločnosť Leica.

Xiaomi 13 UltraZdroj: TOUCHIT
Xiaomi 13 Ultra

Hlavný snímač má mať 50 Mpx a veľkosť 1 palec. Ten doplní 50 Mpx ultraširokouhlý, 50 Mpx snímač s možnosťou 3,2-násobného zoomu a tiež 50 Mpx telefoto snímač. Selfie fotoaparát zasa ponúkne 32 Mpx snímač, čo je v tejto prémiovej triede u Xiaomi takmer už štandardom.

Batéria modelu Xiaomi 14 Ultra pravdepodobne ponúkne kapacitu 5300 mAh a podpora nabíjania bude maximálne pri výkone 90 W. Bonusom bude aj ochrana voči vode a prachu na úrovni IP68, čo je taktiež v prémiovej triede štandardom. Zaujímavá však bude aj cena telefónu, keďže prémiová výbava aj niečo stojí. V súčasnosti sa očakáva, že cena telefónu bude na úrovni približne 1500 eur a bude dostupný aj na Slovensku.

Zdroj: X (@heyitsyogesh), androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.