FriendFinder Neworks Inc. je floridská firma stojaca za sociálnymi sieťami pre dospelých akými sú AdultFriendFinder, ALT.com, či MilionaireMate, kde si môžete nájsť sexuálneho partnera. Taktiež sú internetovým domovom slávneho magazínu Penthouse. Práve táto firma bola napadnutá hackermi a unikli citlivé dáta užívateľov a ich heslá.

O tom, že nejde len tak o dajaký malý únik dát, svedčí fakt, že unikli informácie o naozaj obrovskom množstve ľudí využívajucich túto službu.

Z celkového počtu 412 214 295 účtov bolo zasiahnutých na jednotlivých doménach:

Adultfriendfinder.com – 339,774,493 účtov
Cams.com – 62,668,630 účtov
Penthouse.com – 7,176,877 účtov
Stripshow.com – 1,1135,731 účtov
Neznáme domény – 35,372 účtov

Ide už o druhý veľký únik. Prvý sa uskutočnil v máji roku 2015, kde unikli informácie „len“ o  3,5 milióne účtoch.

LeakedSource, ktorí zverejnili tieto informácie konštatujú, že väčšina hesiel bola uložená len vo formáte obyčajného textu, alebo boli heslá zahashované slabým algoritmom SHA1, ktorý nie je vôbec spoľahlivý. Po preverení databázy sa zistilo, že uniknuté dáta síce neobsahujú sexuálne preferencie používateľov, ale sú tu údaje o tom, či bol užívateľ VIP členom a z akej IP adresy sa prihlásil naposledy. Čo je zarážajúce ešte viac, nachádzajúca medzi uniknutými dátami aj zmazané kontá.   Každopádne, je minimálne nepríjemné a kompromitujúce keď sa niečo takéto dostane von a je dostupné pre všetkých.

Zdroj: zdnet.com

Značky: