Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

CyberPower predstavuje softvér DCIM, ktorý je skvelým riešením pre riadenie a monitoring zdrojov záložného napájania (UPS) v dátových centrách

Spoločnosť CyberPower, popredný svetový výrobca záložných napájacích riešení, uvádza na trh softvér CyberPower DCIM, ktorý je vysoko integrovaným riešením pre riadenie a monitoring zdrojov záložného napájania (UPS) najmä v dátových centrách a ďalších kritických aplikáciách.

Podporuje aj UPS iných značiek

Softvér CyberPower DCIM podporuje okrem iného aj UPS zariadenia iných značiek, a to vďaka nástroju pre správu rozhraní SNMP a Modbus. Stačí zadať SNMP OID alebo adresu Modbus. Softvér tak využijete aj v datacentrách, ktoré sú zdrojmi záložného napájania vybavené už zo skoršej doby.

Jednoduchá vizualizácia a prehľadnosť

V rozhraní softvéru CyberPower DCIM nájdete aj vizualizovanú mapu podlažia (vrátane 3D mapy simulujúcej skutočné pozície jednotlivých zariadení), ktorá ponúka prehľadný náhľad na všetky UPS zariadenia, ktorými je vaše dátové centrum vybavené. Jednotlivé zariadenia sú navyše farebne odlíšené podľa ich aktuálneho stavu, takže ľahko zistíte, či a kde sa v budove nachádza nejaký problém. Okrem stavu zariadenia si tu môžete zobraziť aj dáta o jeho spotrebe energie, využití priestoru či konkrétnej polohe.

Konfigurácia rackových jednotiek

Užívatelia si môžu sami nadefinovať využitie rackových jednotiek a ich usporiadanie. Jednu rackovú jednotku si v rámci softvéru môžete rozdeliť na 2 až 3 sekcie pre umiestnenie väčšieho množstva menších zariadení, prípadne vykonať aj ďalšie prispôsobenie, ako napríklad relokáciu zariadenia z prednej časti racku do zadnej alebo naopak.

Dynamické dashboardy

Do softvéru sú v jeho východiskovej verzii implementované šablóny dashboardov, teda predpripravené výstupné štatistiky s grafmi, z ktorých vyčítate údaje o celkovom príkone, informácie o zariadeniach, spotrebu energie či vplyv na životné prostredie. A to všetko v reálnom čase. Je to ideálne pre administrátorov v dátových centrách, ktorí chcú mať rýchly prehľad o okamžitom stave a potrebujú vykazovať prehľadné štatistiky a analýzy o aktuálnej spotrebe.

Monitoring efektivity využitia energie

Softvér pomáha zvyšovať aj celkovú efektivitu dátového centra, a to vďaka monitoringu efektivity využitia energie (PUE) v reálnom čase, ale aj dlhodobých trendov v PUE, využitiu a spotrebe energie. Vďaka výsledným dátam je možné následne ďalej prispôsobovať chod dátového centra a upraviť napájanie nevyužívaných častí, prípadne optimalizovať vyťaženie napájacích zdrojov aj s ohľadom na jej redundanciu.

Automatické vyhľadávanie zariadení

Jednotlivé zariadenia môžu používatelia do systému pridávať niekoľkými jednoduchými kliknutiami, pretože softvér dokáže automaticky vyhľadávať SNMP zariadenia vo vopred definovanom pásme IP adries.

Priebežné správy alebo mobilná aplikácia

Spotrebu energie, vplyv na životné prostredie, analýzy nákladov na energie alebo PUE, to všetko môžete zistiť pre každé podlažie dátového centra samostatne vďaka priebežným štatistickým správam, ktoré získate na týždennej, mesačnej, štvrťročnej aj ročnej báze. Dedikovaná mobilná aplikácia DCIM umožňuje všetok monitoring stavu dátového centra pohodlne z vášho smartfónu. Na ten navyše môžete získať upozornenie vo chvíli, keď dôjde k nejakej neočakávanej udalosti, a byť tak maximálne operatívny na vyriešenie situácie.

Kamerové sledovanie v reálnom čase

Softvér dokáže okrem UPS zariadenia integrovať aj IP kamery, a to až 16 kusov naraz v jednom rozhraní. Je to možné vďaka pokročilému sledovaciemu režimu, a to aj s detekciou pohybu, kedy dochádza k automatickému ukladaniu abnormálnych udalostí pre neskoršiu kontrolu. Toto rozšírenie tak zjednodušuje celkovú správu dátového centra.

Kľúčové vlastnosti softvéru CyberPower DCIM:

  • Podpora zariadení iných značiek
  • Vizualizovaná mapa podlažia
  • Usporiadanie rackových priestorov konfigurovateľných užívateľom
  • Dynamické dashboardy
  • Monitoring PUE (efektivity využitia energie)
  • Automatické vyhľadávanie zariadení
  • Pravidelné správy
  • Podpora mobilnej aplikácie
  • Sledovanie v reálnom čase
  • Detekcia pohybu
  • 3D mapa podlažia

Bližšie  špecifikácie produktu sú tu:
www.cyberpower.com/eu/cs/product/series/cyberpower_dcim

Značky: