Oclean X Pro Elite je to najlepšie, čo môžete od tejto značky dostať. Ide o vlajkový model výrobcu sonických zubných kefiek.

O tom, ako funguje princíp sonickej technológie zubnej kefky, sme písali v našom vysvetľujúcom článku, v ktorom sa dozviete aj rozdiel medzi klasickou, oscilačnou a sonickou kefkou.

Oclean X Pro Elite

Oclean X Pro Elite, Zdroj: TOUCHIT

Overený a jednoduchý dizajn

Zubná kefka má klasický jednoduchý dizajn, nápadne podobný aj konkurenčným modelom. My sme testovali farebnú verziu Limestone Gray, ktorá na nás spočiatku pôsobila lacnejším dojmom, no používanie nás presvedčilo o opaku. Povrch je upravený tak, aby sa zubná kefka nešmýkala a tvar zase dobre zapadne do ruky.

V hornej časti kefky je vstavaný displej, ktorým sa vykonávajú základné nastavenie zubnej kefky (čistiaci mód, intenzita a dĺžka trvania čistenia). Pod displejom je hardvérové tlačidlo, ktorým sa potvrdzuje výber a zároveň slúži na zapnutie zubnej kefky.

Telo zubnej kefky má odolnosť IPX7, vďaka ktorej je odolná voči vode. Vnútri je vstavaná 800 mAh batéria, ktorá poháňa motorček s výkonom až 42 tisíc kmitov za minútu. Výdrž batérie stále testujeme. Zatiaľ sa na jedno nabitie približuje 20 dňom, pričom stále je úroveň nabitia cez 30 % jej kapacity pri čistení dvakrát denne. Výrobca deklaruje výdrž 35 dní od úplného nabitia. Nabiť batériu na jej plnú kapacitu nám trvalo okolo 4 hodín, čo je slušný čas v porovnaní s konkurenciou.

Výrobca deklaruje, že zubná kefka nie je hlučná a jej maximálna hlučnosť je na úrovni 45 decibelov. Exaktne sme to nemerali, pocitovo však môžeme povedať, že je o niečo hlučnejšia od Oclean Air 2, ktorá je na druhej strane extrémne tichá.

Čistiaca hlavica, ktorá je v balení, je tak ako pri zubnej kefke Oclean Air 2, vyrobená z certifikovaných a zdravotne nezávadných vlákien Dupont. Dala by sa charakterizovať ako stredne tvrdá a skutočne vyčistí zuby dostatočne s ohľadom na techniku vášho čistenia. Z opačnej strany čistiacej hlavice je jemná štruktúra, pripomínajúca odtlačok prsta. Slúži na čistenie jazyka, no nám opäť nedokázala úplne nahradiť klasickú čistiacu škrabku na jazyk.

Oclean X Pro Elite

Oclean X Pro Elite, Zdroj: TOUCHIT

Balenie a dodávka

V balení nájdete okrem samotného tela zubnej kefky Oclean X Pro Elite aj jednu čistiacu hlavicu, magnetický držiak na stenu v kúpeľni a bezdrôtovú nabíjačku s koncovkou USB a silikónovým stojanom. Ocenili sme magnetický držiak na stenu, ktorý je mimoriadne praktický a kefka tak nezaberá miesto na umývadle či polici. Silikónový stojan je zase výhodný v tom, že ho viete veľmi jednoducho umyť pod tečúcou vodou. Okrem toho balenie obsahuje už iba papierový návod.

Magnetický držiak

Magnetický držiak na stenu Oclean, Zdroj: TOUCHIT

Aplikácia pre podrobnejšie nastavenia a štatistiky

Oclean X Pro Elite môžete vďaka Bluetooth 4.0 spárovať s aplikáciou Oclean, ktorá umožňuje podrobnejšie nastavenia kefky. Na výber máte z niekoľkých čistiacich režimov, ktoré výrobca označuje ako Plán čistenia zubov. Celá aplikácia je v angličtine a nepodporuje slovenčinu, ani češtinu. V aplikácii ešte vidíte, kedy treba vymeniť čistiacu hlavicu a štatistiku čistenia zubov.

Naše skúsenosti

Počas nášho intenzívneho používania kefky pri čistení ráno a večer, sme si zvolili čistiaci plán (Strong Cleaning), v trvaní až 3 minúty. Výkon zubnej kefky je stabilný a zaznamenali sme aj výrobcom deklarovanú umelú inteligenciu, ktorá zníži intenzitu, ak zaznamená, že vyvíjate príliš silný tlak na zuby.

Po skončení čistenia sú zobrazené výsledky aj priamo na displeji zariadenia, kde obrázok chrupu ukazuje, ako boli vyčistené jednotlivé časti chrupu. Ak máte problém so zrakom (obrázok na displeji je príliš malý), môžete si výsledky skontrolovať aj v aplikácii. Tá si stiahne výsledky čistenia hneď po obnovení pripojenia, ktoré je nutné urobiť manuálne potiahnutím prsta po hlavnej obrazovke aplikácie smerom nadol.

Výsledky čistenia sme samozrejme kontrolovali aj odstraňovaním zubného povlaku detekčnou tabletou, ktorá nám sfarbila časti, ktoré sú znečistené zubným povlakom najviac. Po použití kefky a správnej techniky čistenia sme dosiahli dostatočne uspokojivý výsledok. Tu však vždy dodávame, že je nevyhnutné, venovať náležitú pozornosť technike čistenia zubov a vždy odporúčame aj používanie doplnkovej dentálnej hygieny, v podobe medzizubných kefiek, dentálnej nite, škrabky na jazyk a ústnej vody.

Oclean X Pro Elite

Oclean X Pro Elite, Zdroj: TOUCHIT

thumbs-up-icon

Výhody

  • kvalita prevedenia
  • výdrž na batériu
  • rýchlosť na batériu
  • výsledky pri čistení

thumbs-down-icon

Nevýhody

  • dizajn aplikácie

Verdikt

Oclean X Pro Elite nás presvedčil, že za cenu, ktorá sa aktuálne pohybuje na úrovni 60 € dokáže používateľovi ponúknuť veľmi dobré výsledky s pridanou hodnotou, v nastaveniach cez aplikáciu. Hoci sa snaží dosiahnuť na priameho konkurenta Philips Sonicare, musel by Oclean viac investovať do výkonu a dizajnu aplikácie. V konečnom dôsledku je to však kefka, ktorá ponúka dobrý pomer ceny a výkonu.

Zubnú kefku si môžete kúpiť za špeciálnu cenu tu>>
Zubnú kefu so 4 čistiacimi hlavicami si môžete kúpiť za špeciálnu cenu tu>>

Tomas Buransky

Tomas Buransky
Mám rád nové veci a preto je skvlelé, že vďaka mojej práci sa môžem venovať marketingu v spojení s tými najnovšími technológiami.