Sony a6700 má kompaktné telo, snímač APS-C s presným rozpoznávaním objektov pomocou umelej inteligencie a veľmi jednoducho sa s ním pracuje.

Je to samozrejme bezzrkadlovka a veľmi oceňujeme, že je tu vyklápací displej. Potom sa s týmto fotoaparátom veľmi dobre robia selfie fotky alebo realizujú vlogy.

Sony a6700 ako APS-C bezzrkadlovka s najnovšou technologickou výbavouZdroj: TOUCHIT.sk
Sony a6700 ako APS-C bezzrkadlovka s najnovšou technologickou výbavou

Základný popis

Svojím určením je to skôr zariadenie na zhotovovanie fotiek, nie je to primárne videokamera. Aj preto má zabudovaný hľadáčik. Ale samozrejme sme s týmto fotoaparátom natáčali videá, a to aj v náročnom prostredí.

Jasné ovládanie na hornom paneli a6700Zdroj: TOUCHIT.sk
Jasné ovládanie na hornom paneli a6700

Sony a6700 predstavuje momentálne skĺbenie funkcií z najnovších fullframových modelov fotoaparátov Alpha a kamier Cinema Line s kompaktným a ľahkým dizajnom. Je to jednoznačne najlepšia bezzrkadlovka typu APS-C od Sony. 

Jednoduché ovládanie Sony a6700Zdroj: TOUCHIT.sk
Jednoduché ovládanie Sony a6700

Obrazový snímač je APS-C Exmor R CMOS so zadným osvitom a rozlíšením 26,0 efektívnych Mpx s procesorom BIONZ XR od Sony. Takto dosiahnete vysoký výkon pri zachovaní kompaktnej a ľahkej konštrukcie.

Priestor pre jednu SD kartu na ukladanie záberovZdroj: TOUCHIT.sk
Priestor pre jednu SD kartu na ukladanie záberov

Fotoaparát podporuje záznam videa v rozlíšení 4K pri frekvencii až 120 snímok za sekundu, je tu široký dynamický rozsah 14+ krokov na zachytenie detailov v náročných alebo nedostatočných svetelných podmienkach. Je vybavený obrazovým profilom S-Cinetone a dobre dokumentuje aj ľudskú pokožku.

Umelá inteligencia vo fotoaparáte

Štandardná citlivosť ISO ponúkne rozsah od 100 do 32 000, a to pre fotografie aj videá. To umožňuje snímanie s vysokou citlivosťou a nízkou hladinou šumu. Vylepšená reprodukcia farieb zabezpečuje, že objekty ako ľudia a rastliny, majú prirodzené odtiene.

Fotenie a kamerovanie cez vyklápací displejZdroj: TOUCHIT.sk
Fotenie a natáčanie cez vyklápací displej

Novinka preberá procesor s umelou inteligenciou z modelu α7R V. To umožňuje vysoko presné automatické ostrenie s rozpoznávaním v reálnom čase. a6700 tak rozpoznáva ľudí a zvieratá a tiež presne rozpoznáva viac objektov, ako sú vtáci, hmyz, autá/vlaky a lietadlá. Fotoaparát je kompatibilný so širokou škálou objektívov s bajonetom E-mount.

Naša výbava objektívmi e-mountZdroj: TOUCHIT.sk
Naša výbava objektívov E-mount

Nahrávanie videa v 4K120p

Model a6700 v skutočnosti využíva dáta zodpovedajúce rozlíšeniu 6K a z nich vytvára výstupné rozlíšenie 4K. Je vybavený technológiou S-Log3, ktorá ponúka rozsah 14+ krokov a zabezpečuje vysokú gradáciu videa. Model a6700 využíva technológiu S-Cinetone, ktorá zabezpečuje kvalitné vykreslenie tónov pleti a zvýraznenie objektov. Pri natáčaní zaostrenie plynulo sleduje pohyb objektov.

Ovládacie prvky na zadnej časti a6700Zdroj: TOUCHIT.sk
Ovládacie prvky na zadnej časti a6700

Na tele je umiestnená pätica Multi-Interface (MI) kompatibilná s digitálnymi zvukovými rozhraniami.

Ľahký prenos a ovládanie

Vďaka kompaktným rozmerom (120 × 70 × 80 mm) a hmotnosti cca 493 g, sa dá a6700 veľmi dobre prenášať. Je tu nové moderné dotykové menu Sony na jednoduché ovládanie. S dodávanou batériou vydrží dostatočne dlho na fotenie na celý deň.

Batéria Sony NP-FZ100 na 570 snímokZdroj: TOUCHIT.sk
Batéria Sony NP-FZ100 na 570 snímok

Nechýba ani prispôsobiteľný predný volič a prepínací volič na snímky, videá a režimy S&Q. Je vybavený optickým päťosovým systémom stabilizácie obrazu v tele s možnosťou korekcie o 5,0 krokov rýchlosti uzávierky na fotografovanie a režimom Active Mode  zabezpečujúcim stabilný záznam.

Všetky informácie prehľadne zobrazené na displejiZdroj: TOUCHIT.sk
Všetky informácie prehľadne zobrazené na displeji

Pokiaľ ide o konektivitu, fotoaparát teraz podporuje aplikáciu Creators‘ App na nahrávanie videí a snímok do cloudových služieb.

Model a6700 sa predáva za odporúčanú cenu 1 709 eur.

Zapožičal: Sony

Prečítajte si tiež

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.