Za Ultra HD rozlíšenie si používatelia priplatia.

Sony na CESe predstavilo video službu Ultra, ktorá obsahuje filmy v rozlíšení 4K. Služba bude oficiálne spustená od 4. apríla a bude dostupná pre Ultra HD televízory spoločnosti Sony so systémom Android TV. Úvodná ponuka bude obsahovať necelých 50 filmov, pričom za každý z nich si bude prevádzkovateľ účtovať 30 dolárov.

V ponuke služby nájdete nové filmy ako Concussion, ale aj klasiky typu Ghostbusters. Sony chce do konca roka pridať ďalšie dva tucty filmov. Je zrejmé, že v prípade starších titulov je vysoké rozlíšenie výsledkom digitálnych úprav.

Služba Ultra sa svojim spracovaním výraznejšie neodlišuje od konkurenčných služieb. Jej prínosom je 4K rozlíšenie, otázkou je, či sú používatelia ochotní si za Ultra HD rozlíšenie priplatiť (prečo by si inak kupovali 4K TV). Na druhej strane, dostupnosť 4K obsahu postupne rastie. Dostupnosť služby pre náš región nie je známa.

sony_ultra_rozhranie_nowat

Zdroj: Mashable

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit