Xperia 1 V dostane významné vylepšenia aj v oblasti fotoaparátov.

Prvé informácie o nástupcovi Xperie 1 IV boli zverejnené iba pred pár dňami. V tom čase sa na internet dostala aj prvá fotografia, ktorá prezradila niektoré pripravované zmeny. Portál AndroidAuthority teraz zverejnil nové obrázky vo vysokom rozlíšení a ďalšie technické parametre.

Spoločnosť Sony je považovaná za pomerne konzervatívnu značku, ktorá sa veľmi dlho drží svojich tradičných postupov, čo sa odráža nielen na dizajne, ale aj použitej výbave. Aj z toho dôvodu sa v roku 2023 takisto dočkáme ďalšej vlajkovej lode, ktorá bude mať 3,5 mm jack a pamäťovú kartu. Tieto prvky sa nachádzali aj pri predchádzajúcej generácii, čiže Sony si aj naďalej razí vlastnú cestu, ktorú nehodlá opustiť. Je potrebné zdôrazniť, že do modelu Xperia 1 V sa dostane aj niekoľko ďalších vylepšení.

Sony Xperia 1 V renderZdroj: AndroidAuthority
Sony Xperia 1 V render

Nové rendery znázorňujú osvedčený dizajn, ktorý sme mohli vidieť už pri modeli Xperia 1 IV so 6,5-palcovým displejom. Obrázky znázorňujú aj malé dizajnové zmeny v oblasti fotoaparátov. Tou najvýraznejšou je presunutie LED blesku priamo do ostrovčeka s fotoaparátmi, avšak pozornejšiemu oku neuniknú ani ďalšie zmeny.

Očakáva sa, že Sony konečne upustí od 12 Mpx hlavného fotoaparátu a jeho rozlíšenie zvýši na 48 Mpx. Zvyšné dva senzory by si mali zachovať rozlíšenie 12 Mpx. Selfie fotoaparát by mal mať taktiež rozlíšenie 12 Mpx. Hoci na obrázkoch chýba logo Zeiss, očakávame, že spolupráca s touto spoločnosťou bude pokračovať aj pri modeli Xperia 1 V, keďže už skôr bol zverejnený obrázok, kde logo Zeiss nechýbalo.

Sony Xperia 1 V renderZdroj: AndroidAuthority
Sony Xperia 1 V render

Rendery naznačujú aj použitie 3,5 mm jacku a “štandardné Sony riešenie“ čítačky odtlačkov prstov, ktorá je zabudovaná do bočného tlačidla napájania. Obrázky prezrádzajú aj umiestnenie slotu pre SIM kartu, ako aj mechanickú spúšť fotoaparátu. V oblasti výkonu sa neočakávajú žiadne kompromisy. Sony svoju vlajkovú loď údajne vybaví čipovou sadou Snapdragon 8 Gen 2, ktorú doplní až 16 GB RAM.

Pozitívnou správou je, že Sony má Xperiu 1 V predstaviť do konca tohto mesiaca, čo naznačuje, že by mohla byť uvedená už počas MWC v Barcelone. Dostupnosť je údajne naplánovaná až na leto.

Sony Xperia 1 V renderZdroj: AndroidAuthority
Sony Xperia 1 V render

Titulný obrázok: Sony Xperia 1 IV 5G

Zdroj: AndroidAuthority

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.