Sú spôsobené predovšetkým zlou dostupnosťou komponentov.

Už niekoľko mesiacov môžeme sledovať zhoršenú dostupnosť viacerých produktov naprieč všetkými priemyselnými odvetviami. Niektoré odvetvia pritom problémy zasiahli viac ako iné. Nové správy z prostredia spoločnosti Sony teraz naznačujú, že dostupnosť konzoly PlayStation 5 sa opäť zhorší. 

Problémy s dostupnosťou sú s touto generáciou PlayStation spojené už od čias jej uvedenia na trh. Portál GSMArena teraz informuje, že Sony opäť znižuje výrobné kapacity PlayStation 5 na tento fiškálny rok. Deje sa tak z dôvodu obmedzení v oblasti komponentov a logistiky.

Zdroj ďalej uvádza, že Sony už skôr odhadovalo ročnú produkciu na úrovni 16 miliónov kusov, ale teraz sa produkcia znížila na približne 15 miliónov. Do marca 2022 má Sony údajne v pláne predať približne 14,8 milióna kusov PlayStation.

PlayStation 5Zdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT
PlayStation 5. Zdroj: Roman Kadlec / TOUCHIT

K  problémom prispela celosvetová situácia, ktorá má za následok nepravidelné dodávky čipov a iných komponentov. S problémami zápasia aj výrobcovia hier, keďže majitelia PlayStation 5 sa kvôli obmedzenej dostupnosti hier pre túto konzolu obracajú na jej desktopové alternatívy.

Problémy s dostupnosťou PlayStation 5 majú údajne pretrvávať až do roku 2022. Výrobní partneri takisto uviedli, že splnenie predajného cieľa 22,6 milióna kusov PlayStation 5 v nasledujúcom fiškálnom roku bude veľkou výzvou.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.