Ľudia už prišli na to, že k dobrému obrazu patrí aj dobrý zvuk. Platí to hlavne pre kvalitné filmy.

Bežne sú dnešné televízory sú pomerne tenké a zmestiť sem kvalitné reproduktory je takmer nemožné. Úplne niečo iné sú soundbary, kde je miesta dosť a sú to zariadenia, ktoré sú na kvalitný zvuk primárne určené.

Sony HT S2000Zdroj: TOUCHIT.sk
Kompaktný soundbar Sony HT S2000

3.1 kanálový systém a Dolby Atmos

Soundbar HT-S2000 predstavuje 3.1 kanálový soundbar, ktoré sú vybavené technológiami Dolby Atmos a DTS:X. Ako sme si vyskúšali, ponúka výrazný priestorový zvuk, ktorý sa veľmi dobre počúva. Vďaka úplne novému upmixeru poskytuje tento soundbar priestorový zvuk. Platí to aj vtedy, ak prenášate pôvodne stereofónny zvuk. Pocítite ho aj vtedy, keď si prehrávate film či koncerty vvsielané v bežnej televízii pôsobiacej na Slovensku. Priestorové podanie zvuku zabezpečujú technológie Vertical Surround Engine a S-Force PRO Front Surround.

Sony HT S2000Zdroj: TOUCHIT.sk
Obsah dodávky Sony HT S2000

Kvalitný prenes hlasu

Centrálny reproduktor je tu hlavne preto, aby zaistil kvalitný prenos hlasu. Okrem toho je v tomto reproduktore zabudovaný duálny subwoofer a ten sa postará o hlboké basy. 

Sony HT S2000Zdroj: TOUCHIT.sk
Sony HT S2000 a rozloženie reproduktorov

Naše testy

Pri našom teste sme prepojili soundbar HT-S2000 so Sony televízorom pomocou dodávaného káblu HDMI k portu Arc. Soundbar sme potom pripojili k elektrickej sieti a tým je celé nastavenie dokončené. Využiť môžete aj aplikáciu Sony | Home Entertainment Connect a pomocou nej je možné jednoducho soundbar nastaviť a intuitívne ovládať. Soundbar sa však dá aj jednoducho pomocou diaľkového ovládača.

Sony HT S2000Zdroj: TOUCHIT.sk
Sony HT S2000 spojený s mobilným telefónom

Rovnako sme vyskúšali aj prepojenie tohto soundbaru s mobilným telefónom pomocou Bluetooth pripojenia.

Synchronizácia s ďalšími produktami od Sony

K tomu soundbaru sa dá ďalej bezdrôtovo pripojiť subwoofer a tiež zadné reproduktory. Tým dostávate skutočne silné basy a ešte viac priestorový efekt. Hlavne zadné reproduktory prinášajú zvuk zozadu. Po spárovaní s kompatibilným televízorom BRAVIA môžete v ponuke rýchleho nastavenia televízora detailne nastaviť zvuk. Vtedy vám stačí aj pôvodný diaľkový ovládač od televízora.

Sony HT S2000Zdroj: TOUCHIT.sk
Prepojovacie porty na zadnej strane Sony HT S2000

Trvalá udržateľnosť

Sony veľmi dôsledne navrhuje svoje produkty s ohľadom na trvalú udržateľnosť. A na tomto sounbdbare to jasne vidieť – obal je z recyklovaného papiera, plast tu nenájdete.

Sony HT S2000Zdroj: TOUCHIT.sk
Displej na Sony HT S2000

Cena: 499 eur

Zapožičal: Sony

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.