Herné príslušenstvo bude predávať pod značkou INZONE.

Sony vstupuje na trh s príslušenstvom a zariadeniami pre PC hráčov. Na tento účel bude slúžiť nová značka INZONE, ktorá štartuje s dvoma hernými monitormi a troma slúchadlami pre hráčov. Novinky spadajú do rôznych cenových kategórií, pričom útočia aj v prémiovom segmente.

Sony má hernú značku INZONEZdroj: Sony
Sony má hernú značku INZONE

Herné monitory INZONE M

Vlajkovou loďou medzi hernými monitormi je model INZONE M9. Ide o 27-palcový IPS monitor s rozlíšením 4K a 144 Hz obnovovacou frekvenciou. Monitor disponuje technológiou Full Array Local Dimming a certifikáciou DisplayHDR 600. Podľa slov výrobcu pokrýva 95 % priestoru DCI-P3.

Obrazovka má odozvu na úrovni 1 ms GtG, zobrazí 1 miliardu farieb a podporuje adaptívnu obnovovaciu frekvenciu na úrovni NVIDIA G-SYNC Compatible. Portová výbava pozostáva z DisplayPortu 1.4, dvoch HDMI 2.1 portov, USB-C portu, USB hubu s tromi USB portmi a 3,5 mm jacku. K dispozícii je viacero herných režimov a tiež KVM prepínač. INZONE M9 bude v predaji od leta za cenu 1099 eur.

Sony má v portfóliu aj cenovo dostupnejší IPS herný monitor INZONE M3 s rozlíšením Full HD a 240 Hz obnovovacou frekvenciou. Jeho dizajn je prakticky totožný s modelom M9 a to vrátane stojana-trojnožky s malou hĺbkou, ktorý podľa slov výrobcu optimalizuje priestor na stole.

INZONE M3 má certifikáciou DisplayHDR 400, 99 % pokrytie priestoru sRGB a zobrazí 1 miliardu farieb. Portová výbava je totožná ako v prípade modelu M9. Cena a dostupnosť tohto monitora budú zverejnené v priebehu roka 2022.

INZONE M9Zdroj: Sony
INZONE M9

Herné slúchadlá INZONE H

Pod značkou INZONE boli oznámené aj tri slúchadlá pre PC hráčov – bezdrôtový prémiový model INZONE H9 s výdržou batérie 32 hodín, bezdrôtový INZONE H7 s výdržou batérie 40 hodín, a káblové slúchadlá INZONE H3. Všetky tri modely sú vybavené flexibilným výklopným mikrofónom s mikrofónovým ramienkom a funkciou stlmenia zvuku pre bezproblémovú komunikáciu s členmi tímu počas hrania.

Všetky modely disponujú podporou priestorového zvuku 360 Spatial Sound for Gaming, ktorý je možné aktivovať pomocou softvéru INZONE Hub pre PC. Sony tvrdí, že membrány slúchadiel INZONE H9 a INZONE H7 boli vyvinuté na základe jeho skúseností v audio segmente a model H9 má totožné náušníky ako prémiové slúchadlá Sony WH-1000XM5.

Najlepšie vybavené slúchadlá INZONE H9 ponúkajú aj funkciu aktívneho odhlučnenia – majú niekoľko mikrofónov na potlačenie hluku, ktoré eliminujú zvuky od ventilátorov počítača až po stavebné práce vonku. Sony v prípade týchto slúchadiel využilo rovnakú technológiu Dual Noise Sensor Technology, ktorú využíva aj pri špičkových slúchadlách radu 1000X. K dispozícii je tiež režim Ambient Sound Mode.

Herné slúchadlá INZONE budú v predaji v júli u mnohých autorizovaných predajcov spoločnosti Sony za ceny:

INZONE H9Zdroj: Sony
INZONE H9

Prepojenie s PlayStation 5 a softvér pre PC

Novinky značky INZONE ponúkajú aj niekoľko extra funkcií, ktoré oceníte, ak ich budete používať nielen s počítačom, ale aj s hernou konzolou PlayStation 5.

Monitor INZONE M9 využíva funkciu Auto HDR Tone Mapping, ktorá spolupracuje s PS5 – automaticky rozpozná monitor pri počiatočnom nastavení a optimalizuje nastavenie HDR. Monitor sa tiež automaticky prepne do režimu Cinema Mode pri sledovaní filmov cez PS5 a do režimu Game Mode pri hraní hier.

Slúchadlá INZONE H9 a INZONE H7 umožňujú zobrazenie nastavení na obrazovke. Hráči si tak môžu ľahko upraviť nastavenia slúchadiel, ktoré sa premietnu na obrazovke v ovládacom centre PlayStation 5. K zariadeniam značky INZONE je k dispozícii aj softvér INZONE Hub pre PC.

Zdroj: Sony

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit