Sony prichádza s novými skutočne bezdrôtovými slúchadlami WF-1000XM5. Je to nový prírastok radu 1000X a ponúka zatiaľ najlepšie potlačenie okolitého hluku, zvuk novej úrovne a výbornú kvalitu hovorov.

Na uvedení slúchadiel WF-1000XM5 spolupracovala spoločnosť Sony so známym českým spevákom Benom Cristovao.

Sony WF-1000XM5
Sony WF-1000XM5

Zároveň s uvedením tejto novinky na trh predstavila spoločnosť Sony pre svoje audio produkty nový slogan „For The Music“. Týmto sa hlási k pozícii poprednej audio značky spájajúcej tvorcov a milovníkov hudby.

Najvýkonnejšie potlačenie okolitého hluku v histórii

Slúchadlá WF-1000XM5 nastavujú novú úroveň pre čistý zvuk a počúvanie bez rozptyľovania. Vďaka skúsenostiam Sony na poli hudby sa môžete tešiť na kvalitný hudobný zážitok.

Slúchadlá WF-1000XM5 sú vybavené technológiou, ktorá zabezpečuje špičkovú kvalitu zvuku a najvýkonnejšie potlačenie okolitého hluku na trhu. Zvukové procesory v reálnom čase a vysoko výkonné mikrofóny poháňajú špeciálne navrhnutú jednotku Dynamic Driver X, ktorá zabezpečuje reprodukciu širokých frekvencií, hlbokých basov a čistých vokálov. Sú navrhnuté tak, aby vás pohltil zvuk a mali ste pocit, že ste priamo v štúdiu.

Sony WF-1000XM5
Sony WF-1000XM5

Slúchadlá WF-1000XM5 sú teraz vybavené tromi mikrofónmi na každom slúchadle, vrátane dvoch mikrofónov so spätnou väzbou, ktoré zlepšujú výkon potlačenia nízkych frekvencií. Ide o výrazný krok spoločnosti Sony v oblasti potlačenia šumu, ktorého výsledkom je ešte presnejšie zachytenie okolitého zvuku.

Integrovaný procesor V2 od Sony využíva potenciál procesora HD Noise Cancelling Processor QN2e. Celkovo ovláda až šesť mikrofónov v oboch slúchadlách a zabezpečuje vysokú kvalitu potlačenia hluku.

Sony WF-1000XM5
Sony WF-1000XM5

Schopnosť reprodukcie nižších frekvencií sa pri modeli WF-1000XM5 zlepšila aj vďaka novému meniču Dynamic Driver X. Nástavce na izoláciu hluku sú navyše vybavené polyuretánovým penovým materiálom, ktorý znižuje hluk v oblasti vysokých frekvencií.

Navrhnuté odborníkmi na kvalitu zvuku

Pri slúchadlách WF-1000XM5 je všetko od najjemnejších vokálov až po hlbšie basy vyladené na mieru pre kvalitnú hudbu.

Sony WF-1000XM5
Sony WF-1000XM5

Vďaka špeciálne navrhnutému Dynamic Driver X na reprodukciu širokých frekvencií vám WF-1000XM5 umožnia vychutnať si bohatšie a detailnejšie vokály. Konštrukcia membrány kombinuje niekoľko rôznych materiálov, z ktorých je zhotovený aj jej okraj.

Model WF-1000XM5 disponuje presným 24-bitovým spracovaním zvuku a vysoko výkonným analógovým zosilnením. Výsledkom je nízke skreslenie a krištáľovo čistá reprodukcia zvuku.

Základom modelu WF-1000XM5 je aj naďalej prvotriedna kvalita zvuku s podporou bezdrôtového zvuku vo vysokom rozlíšení vďaka technológií LDAC a tiež technológia DSEE Extreme, ktorá zvyšuje kvalitu komprimovanej digitálnej hudby v reálnom čase. Slúchadlá sú navyše vybavené funkciou 360 Reality Audio vytvárajúcou pohlcujúci zvukový zážitok.

Sony WF-1000XM5
Sony WF-1000XM5

Slúchadlá WF-1000XM5 sú vybavené technológiou sledovania pohybu hlavy, ktorá zabezpečuje realistické počúvanie vďaka automatickému prispôsobeniu zvukových polí tak, aby kompenzovali pohyb vašej hlavy. Zvuky sú presne zladené s displejom smartfónu, a to aj pri vašom pohybe.

Dosiaľ najlepšia kvalita hovorov od spoločnosti Sony

Model WF-1000XM5 má teraz vôbec najlepšiu kvalitu hovorov od spoločnosti Sony. Zreteľne vám sprostredkujú hlas v každej situácii, či už ste v kancelárii, pracujete z domu, ste na verejnom priestranstve alebo v hluku.

Sony WF-1000XM5
Sony WF-1000XM5

Vďaka algoritmu redukcie šumu založenom na umelej inteligencii, ktorý využíva spracovanie hlbokej neutrálnej siete (DNN) a senzorom kostného vedenia, bude váš hlas čistý a prirodzený i v hlučnom prostredí. Ak ste navyše vonku, štruktúra na potlačenie hluku vetra minimalizuje hluk spôsobený vetrom.

Dizajn

Slúchadlá WF-1000XM5 boli navrhnuté s ohľadom na pohodlie a vyznačujú sa vylepšenou lesklou textúrou a na dotyk luxusným povrchom. Tvar náušníkov je vymodelovaný podľa ľudského ucha s ergonomickým dizajnom, ktorý zabezpečuje bezpečné a stabilné usadenie. Tieto slúchadlá sú navyše približne o 25 % menšie a zhruba o 20 % ľahšie ako ich predchodca (WF-1000XM4).

Koncovky slúchadiel s izoláciou hluku sú vyrobené z exkluzívneho materiálu, ktorý nielen zlepšuje usadenie, ale taktiež zvyšuje pohodlie tým, že vďaka svojmu tvaru znižuje tlak v uchu. Koncovky sa navyše dodávajú v štyroch rôznych veľkostiach, vrátane extra malých (veľkosť SS).

Bezproblémový zážitok z počúvania

Model WF-1000XM5 je vybavený funkciou automatického prehrávania Auto Play na počúvanie bez nutnosti obsluhy. Prehrávanie hudby si môžete načasovať a prispôsobiť podľa svojich preferencií, napríklad keď si nasadzujete slúchadlá do uší alebo keď sa vydáte na krátku prechádzku.

Okrem toho vás zvukové notifikácie informujú o dôležitých udalostiach, takže telefón môže zostať pohodlne vo vrecku. Prepojením zariadení so službami Spotify, Endel a Apple Music, získate prístup k svojej obľúbenej hudbe a relaxačným zvukom. Rovnako ako model WF-1000XM5, aj model WH-1000XM5 teraz podporuje funkciu automatického prehrávania Auto Play.

Sony WF-1000XM5
Sony WF-1000XM5

Slúchadlá WF-1000XM5 sú vybavené funkciami Sony, ako sú Adaptive Sound Control a Speak-to-Chat či funkciou Multipoint Connect, ktorá umožňuje pripojiť dve zariadenia Bluetooth súčasne. Pri prichádzajúcom hovore slúchadlá automaticky poznajú, ktoré zariadenie zvoní a pripojí sa k tomu správnemu.

Vďaka až osemhodinovej výdrži batérie si môžete užívať hodiny nepretržitého počúvania. Rýchle trojminútové nabíjanie zabezpečí až 60 minút prehrávania. Technológia Qi navyše ponúka jednoduché bezdrôtové nabíjanie.

Sony WF-1000XM5
Sony WF-1000XM5

Slúchadlá sú vodoodolné s krytím IPX4, takže vám v počúvaní hudby nezabráni ani striekajúca voda, pot alebo prechádzka v daždi.

Cena a dostupnosť

Model WF-1000XM5 bude v predaji od augusta 2023 za cenu 319 eur.

Zdroje: Sony

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.