Trend odstraňovania nabíjačiek z balení smartfónov pokračuje.

Tentoraz ide o Sony. Výrobca uviedol na trh svoje dva smartfóny Sony Xperia 10 IV 5G a Sony Xperia 1 IV 5G. Výrazne tenšie balenie prezrádzalo, že ide o istú redukciu. Adaptér už teda nie je súčasťou balenia. Potvrdil nám to aj zdroj priamo zo Sony, keďže sme v redakcii nemali ani jeden z týchto telefónov na test.

Trend, ktorý sa dá pochopiť. Prakticky dnes málokto potrebuje nabíjačku. Vždy nejakú máte doma a faktom je, že nie je nutné ku všetkému ju pribaľovať. Tak, ako kedysi výrobcovia pribaľovali adaptéry k externým reproduktorom, dnes už od tohto doplnku upúšťajú. Adaptéry sú len tam, kde je potrebné vyšší výkon pri nabíjaní.

Tým, že Sony odstránilo adaptér pri oboch smartfónoch, potvrdil odobratie nielen v high-end triede ale aj v lacnejšom segmente. V prípade Sony to znamená cenu 499 eur za Xperia 10 IV 5G. Najvybavenejší mobil Sony Xperia 1 IV 5G stojí 1399 eur. Otázkou ani tak nie je prístup k tomu, či máte alebo nemáte nabíjačku. Skôr ide o ekologické dodatky firiem. Môžeme o nich polemizovať. Je ale pravda, že ak sa niečo nevyrobí, už to samotné bude od podstaty ekologické.

Zdroj: vlastné, Sony

Prečítajte si aj:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.