Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Sony s hrdosťou oznamuje, že renomovaná asociácia Technical Image Press Association opäť ocenila jej prácu a inovácie celkom štyrmi cenami TIPA. Tento rok získali tituly „NAJLEPŠÍ PROFESIONÁLNY HYBRIDNÝ FOTOAPARÁT“ pre fotoaparát Alpha 9 III a „NAJLEPŠÍ PROFESIONÁLNY FOTOAPARÁT S APS-C“ pre fotoaparát Alpha 6700.

NAJLEPŠÍ PROFESIONÁLNY FOTOAPARÁT SO SNÍMAČOM APS-C

Fotoaparát Sony Alpha 6700 je určený pre tvorcov obsahu, ktorí chcú mať k dispozícii čo najširšiu škálu nástrojov na fotografovanie a nahrávanie videa. Ponúka rozsiahlu sadu funkcií prevzatých z modelov radu Cinema Line od spoločnosti Sony. Akciu je možné ľahko zachytiť vďaka sledovaniu objektov v reálnom čase v režime videa aj statických snímok, rýchlosti snímania 11 snímok za sekundu a pôsobivému výkonu pri slabom osvetlení, o ktorý sa stará zaostrovanie s umelou inteligenciou, a to až do -3EV. Špeciálne funkcie videa zahŕňajú vylepšené automatické snímanie riadené umelou inteligenciou, ktoré umožňuje sledovanie objektu pri nakrúcaní vlogov, široký výber nastavenia časozberného snímania a možnosť streamovania, zdieľania a pripojenia k službe Creative Cloud prostredníctvom USB a Wi-Fi. Model tiež ponúka jedinečný formát HEIF, teda High Efficiency Image File, ktorý zaberá menej miesta pri zachovaní rovnakej kvality obrazu. Hodí sa tak najmä pre video s vysokou snímkovou frekvenciou a na ukladanie viacerých snímok pri sériovom snímaní, HDR a podobné režimy s vysokým objemom dát.

NAJLEPŠÍ PROFESIONÁLNY HYBRIDNÝ FOTOAPARÁT: Sony Alpha 9 III

Systém globálnej uzávierky zaznamenáva všetky pixely v zábere súčasne, namiesto toho aby snímal metódou „rolling shutter“, a model Alpha 9 III je prvý hybridný fullframový fotoaparát alebo fotoaparát vhodný na snímanie videa i fotografií, ktorý tento spôsob snímania využíva. Medzi zásadné výhody patrí maximálna rýchlosť uzávierky 1/80 000 s, snímacia frekvencia až 120 snímok za sekundu s plným sledovaním AF/AE vo formátoch JPEG a RAW a tiež synchronizácia blesku pri všetkých rýchlostiach uzávierky a nová funkcia Pre-Capture, ktorá zaznamenáva okamihy tesne pred uvoľnením uzávierky. Pre tvorcov videozáznamov, najmä spoločenských a športových fotografií, je dôležité, že globálna uzávierka eliminuje artefakty a vady, ako sú preskakovanie pri panningu, flickrovanie svetiel alebo sekanie obrazu, ktoré sú dôsledkom zhasínania blesku počas záznamu videa. Redaktori TIPA predpokladajú, že technológia globálnej uzávierky povedie k vzniku nového druhu hybridných fotoaparátov, ktoré premenia možnosti snímania fotoaparátmi a prinesú do výbavy profesionálov nové nástroje a techniky.

NAJLEPŠÍ TELEOBJEKTÍV S PEVNOU OHNISKOVOU VZDIALENOSŤOU: Sony FE 300mm F2.8 GM OSS

Stabilita pri nižších časoch uzávierky, všestrannosť vo všetkých režimoch ostrenia, nízka hmotnosť pre dlhé pracovné dni a rýchlosť – to sú vlastnosti, ktoré pri teleobjektíve hľadajú profesionáli pri fotografovaní športu, zvláštnych udalostí a divokej prírody. Redaktori časopisu TIPA sa zhodli na tom, že tento objektív triedy GM spĺňa všetky tieto požiadavky a navyše je vybavený špeciálnou clonou s 11 lamelami, ktorá zabezpečí vzrušujúce zážitky a výrazný bokeh. Presné zachytenie snímok s pôsobivým rozlíšením a ostrosťou aj pri použití telekonvertora je umocnené rýchlou, spoľahlivou a tichou prevádzkou s tromi režimami optickej stabilizácie vrátane režimov pre panning a rýchle zachytenie objektu. Objektív je skutočne ľahký, váži 1,45 kg (3,2 lb) a jeho dĺžka je 0,26 m (10,4 palca), čo zaručuje vyvážené a plynulé používanie pri práci z ruky alebo na statíve pri zhotovovaní videozáznamov alebo fotografií.

NAJLEPŠÍ ZOOMOVÝ MAKRO OBJEKTÍV: Sony FE 70-200mm F4 Macro G OSS II Zásadná inovácia objektívu s touto klasickou ohniskovou vzdialenosťou prináša tú najnovšiu technológiu ostrenia a sledovania v kratšom a ľahšom tele. Ide o prvý zoomový objektív vo svojej triede, ktorý ponúka možnosť polovičného makra v celom rozsahu zoomu, pričom pri použití telekonvertora so zväčšením 2× možno dosiahnuť plné makro. Schopnosť zaostrovania zblízka bola vylepšená vďaka plávajúcemu zaostrovaciemu prvku, ktorý umožňuje zaostriť na minimálnu vzdialenosť 26 cm (10,2 palca) pri ohniskovej vzdialenosti 70 mm, ktorý v spojení s kruhovou clonou s 9 lamelami vytvára nádherný bokeh. Kameramani sa môžu tešiť na nové funkcie vytvorené filmovou divíziou spoločnosti Sony, ktoré zahŕňajú funkciu priameho manuálneho ostrenia pre rýchle nastavenie zaostrovacieho krúžku v režimoch automatického ostrenia. Štyri lineárne motory XD, dva pre každú zo zaostrovacích skupín objektívu, podporujú sledovanie zaostrenia počas zoomovania a umožňujú uzamknutie ostrosti. To predstavuje prínos aj pre fotografovanie. Systém OSS (Optical Steady Shot) spoločnosti Sony spolupracuje so stabilizačným systémom tela fotoaparátu a pomáha v náročných svetelných situáciách.

Značky: