Už niekoľkokrát sme sa mohli s týmto problémom stretnúť pri smartfónoch.

Vyzerá to tak, že ani herné konzoly nezostali nepovšimnuté a hardvér Sony PlayStation 4 sa dokáže poškodiť jednoduchou kódovanou správou. Za posledné obdobie sa zvýšil ich výskyt a počet hlásení, takže je potrebné byť na pozore.

Podľa zahraničných portálov, prichádzajúca správa obsahuje rad nečitateľných znakov a vaša konzola sa môže aj rýchlym vymazaním správy infikovať. Podľa dohadov, za útokmi by mohla stáť skupina hráčov, ktorá sa snaží obmedziť svojich konkurentov.

Pre odstránenie problémov musia hráči vykonať obnovenie továrenských nastavení. Spoločnosť Sony sa ešte oficiálne k problematike nevyjadrila a ani problém nepotvrdila. Na odstránenie problému bude pravdepodobne plne postačovať iba jednoduchá aktualizácia, ktorá bezpečnostnú chybu opraví a vytvorí aj preventívnu ochranu do budúcnosti.

V prípade, že ste zaznamenali tento problém aj vo vašej konzole, nemusíte sa báť o vaše dáta. Tie by mali ostať nedotknuté. Pre zvýšenie ochrany môžete zakázať príjem správ úplne, alebo ich môžete obmedziť iba na váš okruh známych, aby ste sa príliš nevystavovali riziku.

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

Recenzia Sony Xperia XZ3: V znamení symetrie a s OLED displejom

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.