Tento špecifický indický znak patriaci jazyku Telugu pokiaľ bude poslaný cez iMessage, alebo len vložený do textového poľa správy doslova zablokuje váš iPhone a stane sa nepoužiteľný.

Ak dostanete správu s týmto škodlivým znakom, iPhone sa po každom ťuknutí na ikonu Správy reštartuje. Deje sa to preto, lebo sa systém pokúsi neúspešne znova načítať tento znak.

Špeciálny znak jazyka Telugu, ktorý môže poškodiť váš iPhone.


V súčasnosti neexistuje žiadny jednoduchý spôsob, ako tento bug opraviť svojpomocne. Je najlepšie mať niekoho, kto by vám hneď poslal bežnú textovú správu a následne sa pokúsite úspešne vstúpiť do aplikácie Správy a odstrániť vlákno správy obsahujúce škodlivý obrázok.

Zdá sa, že táto chyba ovplyvňuje v súčasnosti iba používateľov systému iOS 11.2.5. Pokiaľ máte doma aj nový HomePod, tak ste 100% zraniteľní. Táto verzia systému iOS bola potrebná pre nastavenie vášho HomePodu!

Toto ale nie je úplne prvá zvláštna chyba, ktorá ovplyvnila zariadenia iOS.

Práve nedávno:

-niektoré iPhony mrzli, akonáhle ste museli zmeniť dátum na 2. decembra,
-autokorektúra nepoznala  „To“ a „Is“;
-používatelia v systéme iOS by nemohli dokonca písať „I“.

Sú to pomerne zanedbateľné chyby, ale nezabudnime na oveľa závažnejšie problémy, ktoré by mohli natrvalo poškodiť váš iPhone. Mohlo sa tak stať, ak ste zadali dátum dátum 1. januáru 1970.

Menej škodlivá, ale neprijateľná chyba súvisiaca s textom ovplyvnila iOS v roku 2015. Obsahovala špecifický reťazec arabských, maratínskych a čínskych znakov odosielaných prostredníctvom správ, alebo inej aplikácie tretej strany.

Takto sa mohol iPhone neustále reštartovať. A nezabudnime na prepojenie s náhodným video súborom, ktorý by poškodil váš iPhone za niekoľko sekúnd po neúspešnom pokuse o jeho prehratie.

Dúfame, že Apple opraví tento nedostatok s príchodom ďalšej aktualizácie softvéru čo najrýchlejšie, pretože táto chyba by mohla viesť k zneužitiu zariadenia tretími stranami.

zdroj: phonearena

Prečítajte si aj:

Tipy a triky pre iOS 11

 

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.