Staré hry pre virtuálnu realitu na novom hardvéri Sony fungovať nebudú.

Spoločnosť Sony aktuálne pracuje na novej generácii svojej náhlavnej súpravy pre virtuálnu realitu, ktorá sa nazýva PlayStation (PS) VR2. Japonský výrobca však ohlásil, že na novom softvéri nebude možné spúšťať terajšie hry pre virtuálnu realitu, určené pre PS VR. Odôvodňuje to nekompatibilitou, keďže nové hry sú podľa neho navrhované tak, aby ponúkali skutočný zážitok virtuálnej reality novej generácie.

Viceprezident Sony Hideaki Nishino v tejto súvislosti počas oficiálneho PlayStation podcastu uviedol, že PS VR2 bude mať omnoho pokročilejšie a rozšírené funkcie, ako napríklad nový ovládač s haptickou odozvou a adaptívnymi tlačidlami, sledovanie očí používateľa aj ovládačov, 3D ozvučenie a v neposlednom rade 4K HDR rozlíšenie. To podľa neho znamená, že vývoj hier pre novú platformu si vyžaduje úplne iný, nový prístup.

Niektoré staršie hry, ako napríklad No Man’s Sky budú síce portované na novú platformu, avšak obmedzený počet titulov štart novej PS VR2 trochu skomplikuje. Naopak, pri predstavení novej konzoly PS5 v roku 2020 Sony deklarovalo spätnú kompatibilitu až u 99 percent hier pôvodne určených na PS4.

Zdroj: Engadget.com

Prečítajte si tiež:

Branislav Caban

Branislav Caban
Okrem technologických tém sa snažím prinášať aj tie so spravodajským nádychom a rôzne zaujímavosti. Moja e-mailová adresa je bcaban@touchit.sk.