Spoločnosť si patentovala nový dizajn ovládača pohybu, ktorý by mohol byť súčasťou PlayStation VR 2.

Novo publikovaný patent WIPO zobrazuje ovládač, ktorý je dizajnovo podobný ovládaču Wii. Ten dokáže určiť, ktorý používateľ je „pripojený“ a rovnako dokáže monitorovať vzdialenosť medzi samotnými ovládačmi. Toto ovládacie zariadenie sa nosí na ruke používateľa a obsahuje množstvo senzorových jednotiek, ktoré detekujú prsty používateľa a obsahuje podpornú časť senzora, ktorá nesie senzorové jednotky. V patente sa ďalej uvádza, že podporná časť obsahuje senzory, ktorým je možné meniť vzdialenosť medzi sebou.

Podľa patentu bude ovládač obsahovať popruh na zápästie, spúšťacie tlačidlo a potom dlhý, zvislý pás so snímačmi prstov, takže keď hráčova ruka uchopí ovládač, jeho prsty senzory zakryjú.

Ak ide skutočne o dizajn nových ovládačov pre PlayStation VR 2, potom táto správa je vítaná, pretože tieto zjednodušené gamepady by navyše mali byť presnejšie pri zisťovaní interakcií pri hre, vďaka senzorom na sledovanie prstov.

Pripravený pre PlayStation VR 2?

PlayStation

Aj keď už z návrhov je zrejmé, že nejde o ovládač pre PlayStation 5, je veľmi pravdepodobné, že sa pozeráme na nový ovládač pohybu pre PlayStation VR 2, ktorý nahradí súčasné ovládače Move.

Zatiaľ čo spoločnosť Sony oficiálne nepotvrdila, že na PlayStation VR 2 pracuje, existuje veľa únikov, ktoré naznačujú, že spolu s PlayStation 5 bude predstavená aj nová náhlavná súprava PlayStation VR. Toto zariadenie môže byť dokonca vybavené aj funkciou sledovania očí a pohybu. Pôvodný patent však tvrdil, že nové ovládače PlayStation VR môžu obsahovať aj vstavané kamery, ktoré sme zatiaľ nevideli.

Pokým spoločnosť Sony oficiálne nepotvrdí, že pripravuje PlayStation VR 2, dovtedy môžeme o tomto ovládači iba polemizovať. 

Zdroj: TechRadar

Prečítajte si aj:

PlayStation 5: Najnovšie informácie prezrádzajú cenu a dostupnosť

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.