Tento článok je tlačová správa a je publikovaný bez redakčných úprav.

Spoločnosť Sony Corporation (ďalej len Sony) predstaví na veľtrhu CES 2018, ktorý sa koná v Las Vegas v Nevade od utorka, 9. januára (miestneho času), svoju novú ponuku produktov.

Bude možné vidieť najnovšie výrobky, medzi ktorými budú napríklad 4K OLED televízory a bezdrôtové stereofónne slúchadlá s odstránením okolitého hluku, ktoré umožňujú vychutnať si pri tréningu vysokú kvalitu hudby. Sony taktiež predstaví najnovšie iniciatívy na poli obrazových snímačov pre automobily, ktoré budú prispievať k rozšíreniu plne autonómneho riadenia automobilov v spoločnosti a v oblasti umelej inteligencie (AI) x robotiky, vrátane nedávno predstaveného zábavného robota aibo™, ktorý bude vôbec po prvý raz možné vidieť mimo Japonsko.

Prezident a výkonný riaditeľ spoločnosti Sony Corporation, Kazuo Hirai, vystúpil na tlačovej konferencii spoločnosti Sony, ktorá sa konala v pondelok, 8. januára, a prehlásil, že: „ Som pevne presvedčený, že v oblasti spotrebnej elektroniky je to ešte toľko čo môžeme inovovať, aby sme priniesli najdôležitejšie tvorivé a zábavné zážitky prostredníctvom našich produktov.

Videozáznam z tlačovej konferencie môžete streamovať na následujúcej URL adrese: http://www.sony.com/ces2018pr

Hlavné vystavované produkty a prototypy

Domáca zábava & zvuk

Nová séria televízorov 4K OLED BRAVIA AF8 je vybavená obrazovým procesorom 4K HDR X1 Extreme v kombinácii s unikátnou technológiou akustického povrchu Sony Acoustic Surface, ktorá umožňuje, aby zvuk vychádzal priamo z obrazovky televízora. Rovnaká technológia bola taktiež použitá pri skvelo prijatej série A1. Séria rozširuje portfólio televízorov 4K OLED BRAVIA s novým dizajnom, ktorý ponúka viac možností umiestnenia televízorov AF8. Prináša plynulú integráciu obrazu so zvukom, ktorej je schopné jedine Sony.

Série 4K LCD televízorov XF90 BRAVIA je ďalej vybavená procesorom X1 Extreme. S novou technológiou X-Motion Clarity precízne zvláda zábery pohybu a minimalizuje rozmazanie, takže scény s rýchlym pohybom zostanú ostré a plynulé. Vďaka až 75 palcov veľkej uhlopriečke si môžete vychutnávať akčné scény vo filme alebo športové zápasy na veľkej obrazovke vo vysokej kvalite obrazu.

Bude tiež možné vidieť prototyp novej generácie obrazového procesoru X1 Ultimate. Má dvojnásobne rýchly výkon spracovania v reálnom čase, v porovnaní so súčasným procesorom X1 Extreme. Procesor dostane jednak z LCD, tak aj z OLED displeja maximum a snaží sa priniesť tú najvyššiu úroveň kvality obrazu v histórii televízorov BRAVIA. Počas veľtrhu bude vystavený taktiež 8K displej vybavený procesorom X1 Ultimate. Prototyp 8K obrazovky predvedie v kombinácii s unikátnou technológiou podsvietenia od Sony spracovanie 8K HDR obsahu v reálnom čase, a taktiež maximálny jas 10 000 nitov, ktorý je pri formáte HDR najvyšší.

HT-ZF9 a HT-XF9000 sú štíhle zvukové projektory, ktoré pri umiestnení k vášmu televízoru BRAVIA vytvoria elegantnú dvojicu. Oba zvukové projektory podporujú Dolby Atmos a DTS:X, najnovšie formáty pre audio. Sú vybavené prelomovou technológiou Surround Engine od Sony, predné reproduktory oboch modelov zaistia trojrozmernú akustiku. Konkrétne model HT-ZF9 je prvý 3.1k zvukový projektor, ktorý podporuje Dolby Atmos  Ak sa skombinujú oba modely s televízormi série AF8 alebo XF90, ktoré sú kompatibilné s Dolby Vision, alebo s UBP-X700, 4KUltra HD Blu-Ray prehrávačom, zvýraznia podmanivý divácky zážitok, ktorý prepája kvalitu obrazu v 4K HDR s najnovšími formátmi audia.

Ďalším produktom, ktorý prináša jedinečnú kvalitu zvuku a podporuje aktívny životný štýl, sú bezdrôtové stereofónne slúchadlá WF-SP700N s funkciou odstránenia okolitého hluku. Tie sa môžu ako prvé na svete medzi skutočne bezdrôtovými slúchadlami pochváliť funkciou odstránenia okolitého hluku a odolností proti poliatiu (IPX4). Teraz môžete venovať celú svoju pozornosť športu alebo cvičeniu a užívať si svoju obľúbenú hudbu, bez toho, aby ste si museli robiť starosti s okolitým hlukom, potom alebo dažďom. Režim Ambient Sound vám taktiež umožní vnímať okolité zvuky v priebehu tréningu alebo pri počúvaní hudby. Okrem toho bol predstavený taktiež model WI-SP600N ako športovo ladený variant v kategórii bezdrôtových slúchadiel s pásikom za krk.

Sony taktiež oznámilo ďalšie rozšírenie kompatibility svojich zariadení s hlasovými asistentmi. Sony plánuje rozšíriť kompatibilitu s Google Assistant na minuloročnú sériu bezdrôtových slúchadiel 1000X s funkciou odstránenia okolitého hluku, ktorá sa dočkala veľkého ohlasu. Kompatibilné by mali byť aj novo predstavené modely WF-SP700N a WI-SP600N. Týmto rozšírením portfólia kompatibilných zariadení, prinesie Google Assistant smart funkcie do každodenného života, či už doma, alebo na cestách.

Sony taktiež chystá na veľtrhu predstavenie audio asistenta. Táto ukážka sa bude odohrávať v priestoroch napodobňujúcich obývačku a kuchyňu, v ktorých sa predvedie ponuka audiovizuálnych produktov spoločnosti Sony. Okrem prehrávania hudby a videa dokáže Google Assistant v televízore BRAVIA a minuloročných smart reproduktoroch LF-S50G pohodlne prepojiť množstvo rôznych IoT produktov (internet vecí) a služieb, ktoré ovládajú domáce spotrebiče, prinášajú najnovšie správy, robia online nákupy, atď. BRAVIA a LF-S50G taktiež podporuje hlasové ovládanie pomocou Amazon Echo a Google Home.

Smartfóny Xperia

Spoločnosť Sony Mobile predstavuje svoje dva nové modely smartfónov vyššej strednej triedy. Xperia XA2 Dual spája Full HD displej  veľkosti 5,2 palcov a batériu s 3 300mAh, zatiaľ čo Xperia XA2 Ultra Dual dostala Full HD displej  veľkosti 6,0 palca a batériu s 3580mAh.

Xperia XA2 Dual je vybavená hlavným fotoaparátom s vysokým rozlíšením a 23 MP Exmor RS, ktorý dokáže nahrávať 4K video a ponúka maximálnu citlivosť ISO  12800 (pri statických snímkach), a taktiež predný extrémne širokouhlý fotoaparát so 120° a predný fotoaparát 8 MP pre selfie. Xperia XA2 Ultra Dual je vybavená rovnakým hlavným fotoaparátom s 23 MP ako Xperia XA2 Dual a navyše prichádza s predným duálnym fotoaparátom pre selfie, ktorý sa skladá z fotoaparátu so 16 MP a optickou stabilizáciou obrazu, a z mimoriadne širokouhlého 120° fotoaparátu na selfie s 8MP.

Oba modely ponúkajú plynulý výkon vďaka mobilnej platforme Qualcomm Snapdragon 630 a snímaču odtlačkov prsta, ktorý je umiestnený na zadnej strane. Taktiež sa pýšia elegantným dojmom z kovu, vďaka anodizovanému hliníku použitému na bočnej časti a nádherným kompaktným dizajnom bez rámčeka, vďaka ktorému displej siaha až k samému okraju zariadenia.

Life Space UX

Produkty Life Space UX vám dávajú moc premeniť priestor a vytvárať nové zážitky. Nový projektor s veľmi krátkou premietacou vzdialenosťou LSPX-A1 4K bude uvedený na trh na jar 2018. Bol navrhnutý tak, aby vďaka hornej časti z umelého mramoru, polomatnému hliníkovému rámu a drevenej poličke zapadal bez problému do akéhokoľvek obytného priestoru.

Jeho vstavaná obrazová technológia vám umožní, aby ste si mohli užívať premietanie vo formáte 4K HDR s veľkosťou obrazu až 120 palcov jednoducho tak, že projektor umiestnite blízko steny. Jeho tweeter reproduktor kompatibilný s technológiou Advanced Vertical Drive vytvorí zvuk, ktorý rozoznie celú miestnosť. Môžete napríklad pretvoriť priestor tým, že na stenu premietnete snímky lesa a budete počúvať bublanie potôčika. Projektor je taktiež vybavený subwoofermi, ktoré prinesú pri sledovaní vášho obľúbeného filmu strhujúci zvukový zážitok.

Bude tu tiež ukážka nového konceptu nazvaného „It’s all here” („Všetko je tu“), ktorý využíva obsahovú analýzu umožnenú UI a mappingom, aby ukázal veľké množstvo hudby, filmov a kníh a vybral obsah, ktorý najlepšie zodpovedá vašim záujmom.

Digitálne zobrazovanie
Na dispeji bude CCB-WD1, nová ovládacia jednotka (Camera Control Box), ktorá rozširuje možnosti RX0. RX0 prináša vysokú kvalitu obrazu, ktorou je rad RX známy, vo vodotesnom, robustnom a ultra kompaktnom tele. Okrom toho spoločnosť Sony predstaví nové riešenie s možnosťou pripojenia viacerých fotoaparátov, ktoré je možné vďaka použitiu vysoko spoľahlivého káblového pripojenia alebo flexibilného bezdrôtového pripojenia. Objaví sa aj objektív E-mount 18-135 mm F3.5-5.6 OSS, ktorý je kompatibilný s APS-C a ktorý je ohlásený na začiatku januára (San Diego, USA). Môže sa pochváliť kompaktným rozmerom pri zachovaní vysokej kvality obrazu spolu s novým strieborným modelom α6300.Taktiež budú k dispozícii najnovšie produktové série Sony digitálnych fotoaparátov, vrátane fotoaparátov α , Cyber-shot, Handycam a Action Cam, rovanko ako pamäťové videokamery FS7 II XDCAM a ďalšie fotoaparáty určené pre film, reklamu a ďalšie profesionálne použitie. 

Hry a sieťové služby

Vychutnajte si na novej PlayStation®VR virtuálny zážitok zo sveta „The Last Guardian“, akčno dobrodružný titul, ktorého témou je puto medzi malým chlapcom a ohromným záhadným stvorením pomenovaným Trico.

Obrazové snímače pre automobilový priemysel (koncept)

Vysoko výkonné obrazové snímače od Sony dávajú pri tejto novej ukážke automobilom dar videnia a predvádzajú možnosti, ako môžu prispieť k rozvoju plne autonómneho riadeniu automobilov. S rastúcim dopytom po technológiách, ktoré umožňujú automobilom sledovať 360° ich okolia v rôznych motoristických situáciách, dokáže pokročilá technológia obrazového senzora od Sony zachytiť informácie o okolí vozidla rýchlejšie, presnejšie a precíznejšie ako ľudské oko. Navštívte stánok Sony a pozrite sa na našu víziu budúcnosti autonómneho riadenia s využitím technológie senzorov.

UI x Robotika

Na svojej Konferencii o korporátnej stratégii v júni 2016 oznámila spoločnosť Sony, že jej cieľom bude skĺbiť súčasné silné oblasti v odboroch, ku ktorým patria video a audio technológie, senzory a mechatronika s UI, robotikou, komunikáciou a ďalšími prvkami, aby vytvorila nové možnosti. Od tej doby neustále podporuje množstvo projektov v týchto oblastiach. aibo, autonómny zábavný robot, je jedným z takýchto projektov. Na veľtrhu CES ho bude možnosť vidieť vôbec po prvý raz mimo Japonska.

Značky: