• Xperia Z5 prináša najlepší fotoaparát v špičkovom smartfóne s elegantným vode odolným dizajnom
  • Xperia Z5 Compact ponúka rovnaké vlastnosti ako vlajková loď ale vo formáte do jednej ruky
  • Super vlajková loď Xperia Z5 Premium mení definíciu mobilnej zábavy vďaka 4K UHD displeju v smartfóne a s 4K Ultra HD technológiou pre náročných
  • Fotoaparát novej generácie – úplne nový 23 MP snímač Exmor RS pre mobilné zariadenia podporuje najrýchlejšie automatické zaostrovanie v špičkovom smartfóne
  • Integrovaný snímač odtlačkov prstov v hlavnom tlačidle pre intuitívne odomknutie

SonyXperiaZ5KazSpoločnosť Sony Mobile Communications predstavila novú generáciu svojich smartfónov – Xperia Z5 a Xperia Z5 Compact ako aj celosvetovo prvý 4K smartfón Xperia Z5 Premium – pričom každý z nich je navrhnutý s cieľom vylepšiť každodenné zážitky.

Nový zážitok z mobilného fotoaparátu

Xperia Z5 má úplne nový, veľký 23MP obrazový senzor Sony 1/2.3 Exmor RS pre mobilné zariadenia a objektív F2.0 G Lens – úplne prepracovaný Sony modul fotoaparátu v smartfóne od uvedenia Xperia Z1, navrhnutý s α Sony technológiou vymeniteľnej šošovky, ktorá sa zakaždým postará o jasné a živé zábery.

SonyXperiaZ5ZoomFotoaparát má najrýchlejšie automatické zaostrovanie použité v smartfóne,  účinné spojenie rýchlosti a presnosti vďaka čomu s ľahkosťou zachytí aj bleskové momentky.

SonyXperiaZ5KameryPoskytuje prelomovú rýchlosť 0,03 sekundy – rýchlejšie ako žmurknutie ľudského oka (priemerne 0,1 – 0,4 s), takže či už ste v parku vo výskoku za lietajúcim tanierom, potápate sa v bazéne alebo letíte vo vzduchu na vertikálnej rampe, budete mať možnosť uchovať si tieto spontánne aktivity v reálnom čase.

SonyXperiaZ5StabKombinácia veľkého 23 MPx obrazového snímača Exmor RS pre mobilné zariadenia a pokrokového procesorového softvéru vám umožní dostať sa k objektom bližšie; či už ide o nejakú pamiatku, architektúru alebo iné zaujímavé objekty. S minimálnym znížením kvality sa o to postará 5x zoom. Vďaka pokrokom vo fotografovaní pri slabom osvetlení môžete robiť jasnejšie zábery aj v noci či v tmavšom prostredí, s menším obrazovým šumom a rozmazaním – čo je perfektné pri fotení východu slnka alebo nočnej panorámy.

SonyXperiaZ5Vzhľadom na neustávajúcu popularitu zachytávania obsahu pre sociálne médiá, rad Xperia Z5 prináša výrazné vylepšenia v podobe skvalitnenia Sony SteadyShot s inteligentným akčným režimom pre video (Intelligent Active Mode). Ďalšie vylepšenia znamenajú, že budete môcť plynule nahrávať aktivity ako bicyklovanie alebo jazdu na skateboarde, bez trasenia alebo chvenia. Poskytuje tiež lepší výkon pri slabom osvetlení bez rozmazania.Sony_Xperia_Z5_Colour_Range_nowat

Navrhnutý pre život a to hneď niekoľkých formátoch

Sony Xperia Z5 bol navrhnutý poprednými kreatívcami v Sony Creative Center štúdiách vo Švédsku a Japonsku. Xperia Z5 prichádza v elegantnom jednoliatom formáte s kovovým rámom a zadnou stranou matného skla. Príjemne sa drží a je vodeodoln7. S 5,2” displejom, elegantným vzhľadom a inšpiráciami z módy a interiérového dizajnu sezóny Jeseň 2015, prichádza v elegantných aj výrazných farebných prevedeniach: biela, strieborno-čierna, zlatá a zelená.

SonyXperiaZ5CompactTým, ktorí uprednostňujú kompaktný smartfón Xperia Z5 Compact prináša rovnako skvelé kamerové technológie a funkcie v kompaktnom zariadení vreckovej veľkosti. Ponúka výkon bez kompromisov v kompaktnom dizajnovom prevedení so 4,6” displejom, vo veľkosti, ktorá vyhovuje používaniu jednou rukou. Z5 Compact vám navyše umožňuje vyjadriť váš osobný štýl vďaka sviežim, jasným farbám vrátane žltej, koralovej, ktoré dopĺňajú klasickú bielu a strieborno-čiernu.

Sony_ Xperia_Z5c_WHITE_FINGERPRINT_nowatNa bočnej strane je hlavné tlačidlo s novým integrovaným snímačom odtlačkov prstov, čo znamená, že každé zariadenie je súkromné, chránené a jednoducho odomknuteľné len ľahkým zdvihnutím a stlačením, čo je jeden prirodzený pohyb. Taktiež bude podporovať štandard FIDO; overovanie prostredníctvom odtlačku prsta pri online platobných službách – pričom správy o prvých partneroch budú zverejnené čoskoro.

SonyXperiaZ5VnutroSilný výkon, ktorý spĺňa nároky

Xperia Z5 a Xperia Z5 Compact využívajú procesor Qualcomm Snapdragon 810, 64-bitové osemjadrové CPU s ultrarýchlou 4G LTE rýchlosťou. Či už robíte viacero vecí naraz cez Wi-Fi alebo najnovšiu sieť 4G, obe zariadenia vám prinášajú rýchlosť, ktorú potrebujete. Email s prílohami si stiahnete za pár sekúnd a streamujete videá bez omeškania alebo nechceného zasekávania vyrovnávacej pamäte.

SonyXperiaZ5VydrzVýkonné funkcie smartfónu vyžadujú šikovnú správu batérie. Xperia Z5 a Xperia Z5 Compact sú vybavené až dvojdňovou výdržou batérie a inovatívnou technológiou šetrenia energie od Sony, ktoré vám prinášajú špičkový výkon batérie s dlhou výdržou. Tieto nové zariadenia podporujú rýchle nabíjanie prostredníctvom Qualcomm Quick Charge 2.0 vďaka čomu získate až 5,5 hodiny používania pri 10 minútovom nabití certifikovanou nabíjačkou Quick Charge 2.0, ako napr. Quick Charger UCH10.

Xperia Z5 Premium, prvý 4K smartfón na svete

Xperia Z5 Premium je prvým 4K smartfónom na svete s ostrým, jasným 5,5 palcovým 4K TRILUMINOS displejom pre mobilné zariadenia a technológiou IPS, na ktorom sa detaily zobrazujú s neuveriteľnou presnosťou.

SonyXperiaZ54KXperia Z5 Premium vylepší obľúbený obsah na 4K kvalitu, zdokonalí pôvodné videá i videá tretích strán, ako aj fotky, takže YouTube alebo fotky z dovolenky si môžete prezerať s intenzívnymi 4K detailmi, plnými života. A Xperia Z5 Premium je zostrojená tak, aby ste vďaka 4K mohli byť kreatívni a obsah Z5 Premium si mohli okamžite vychutnať, s možnosťou uchovania ktoréhokoľvek momentu v podobe záberu v 8 MPx kvalite.

SonyXperiaZ5FarbyA čo tak vložiť pamäťovú kartu zo Sony 4K kamery Action Cam FDR-X1000V do Xperia Z5 Premium, aby ste si nahraté záznamy mohli okamžite pozrieť – alebo sa jednoducho pripojte na veľkú obrazovku, buď bezdrôtovo cez DLNA alebo  cez MHL 3.0 a obsah môžete sledovať na 4K TV.

SonyXperiaZ5TlacovkaXperia Z5 Premium je od základu navrhnutá ako vysokovýkonné mobilné zariadenie, taktiež s procesorom Snapdragon 810. S vysokokapacitnou 3430 mAh batériou, ktorá vydrží až dva dni a s možnosťou rýchleho nabíjania, sa eliminuje potreba jej častého nabíjania.

SonyXperiaZ5SimXperia Z5 Premium disponuje veľkou 32 GB internou pamäťou, s možnosťou rozšírenia o ďalších 200 GB pomocou externej microSD karty, čo ponúka extra miesto pre videá, filmy ako aj fotky v 4K kvalite. Xperia Z5 Premium má tiež inovatívnu Sony funkciu pamäte na displeji – dátový transfer medzi procesorom a zariadením sa optimalizuje tak, že technológia pamäte displeja v Xperia Z5 si „pamätá“ obrázky zobrazované na displeji vášho smartfónu a ukladá ich do vyrovnávacej pamäte, takže celý obrázok alebo video nemusíte znovu načítať, keď si ho chcete znovu pozrieť – pri čom sa tiež šetrí batéria.

Špičkový rad s ekosystémom zábavy a obsahu

V rámci celej série Xperia vám bohaté skúsenosti spoločnosti Sony v oblasti audio technológií umožňujú vychutnávať zvuk s neuveriteľnými detailmi a v čistej kvalite. Funkcia High-Res Audio reprodukuje vysokofrekvenčný zvuk v štúdiovej kvalite. DSEE HXTM vylepšuje vernosť zvuku vašich existujúcich skladieb vo formáte MP3, AAC alebo zo Spotify takmer ku kvalite High-Res Audio. A pre vysokokvalitné bezdrôtové počúvanie hudby je tu Sony LDAC kodek, ktorý prenáša dáta trikrát efektívnejšie ako predchádzajúce kodeky cez Bluetooth.

SonyXperiaZ5AudioA teraz, po prvýkrát, vám nové Sony slúchadlá s vysokým rozlíšením zvuku – High-Resolution Audio Headset MDR-NC750 umožňujú vychutnať si kombináciu hudby v Hi-Res Audio kvalite s technológiou digitálneho odbúravania hluku – počúvajte svoje skladby tak, ako to ich autori a interpreti zamýšľali, so znížením okolitého hluku až o 98 %.

SonyXperiaZ5PS4Hrajte svoje obľúbené hry na PlayStation4 (PS4) kdekoľvek doma s ovládačom PS4 Remote Play10. Jednoducho pripojte svoje zariadenie radu Xperia Z5 k PS4 cez domáce Wi-Fi pripojenie a použite bezdrôtový ovládač DUALSHOCK4, aby vám nikdy neunikla ani minúta z celej akcie – nech ste v ktorejkoľvek miestnosti.

SonyXperiaZ5Audio2A aby sme sa uistili, že si budete aj naďalej vychutnávať len tie najlepšie zážitky, ktoré Sony ponúka, všetci užívatelia zariadení série Xperia Z5 budú môcť využívať prístup do Xperia Lounge Gold – prinášajúcej celý svet Sony zábavy priamo ku končekom vašich prstov. Získate prístup k exkluzívnym súťažiam a ponukám; buďte medzi prvými, kto si vyskúša nové aplikácie; a vychutnajte si najnovšie filmy, epizódy TV seriálov a hudbu, ktoré sú súčasťou vášho zariadenia.

Smart štýl, s novým príslušenstvom

Pri uvedení na trh budú ku každému modelu radu Xperia Z5 dostupné štýlové a ochranné kryty – Style Cover Window – vo farbách zodpovedajúcich farbám zariadení.

SonyXperiaZ5OkienkoUmožnia vám prístup k obľúbeným skratkám a widgetom vášho smartfónu cez „smart“ okienko.

SonyXperiaZ5HodinkyStereo Bluetooth Headset SBH54 sú viacúčelové slúchadlá s funkciou mobilného telefónu, určené pre užívateľov, ktorí chcú praktického spoločníka k smartfónu s veľkým displejom, vďaka ktorému môžu telefonovať, pozrieť si textové správy, prehrávať hudbu a počúvať FM rádio.

SonyXperiaZ5prisluskoDostupnosť a špecifikácie

Xperia Z5 a Z5 Compact budú celosvetovo uvedené na trh od októbra 2015 a Xperia Z5 Premium od novembra 2015 – Xperia Z5 a Xperia Z5 Premium budú dostupné v dvoch variantoch – Single SIM a Dual SIM

Ako sme zistili v Sony Center v Berlíne, známe sú aj ceny: Sony Xperia Z5 Compact bude stáť 549 Eur, Sony Xperia Z5 699 Eur a Sony Xperia Z5 Premium so 4K dispejom 799 Eur.

CenyXperia

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.