Sony sa pripravuje na uvedenie novej generácie vlajkového modelu Xperia 1.

Už 4. generácia modelu Xperia 1 sa bude vyznačovať dizajnom, ktorý v podaní japonskej značky poznáme niekoľko rokov. Tentokrát sa síce v dizajne udali zmeny, ibaže tie majú veľmi malý vplyv na celkové rozmery zariadenia. Nová správa z portálu GSMArena nám teraz poskytuje prvý pohľad na model Xperia 1 IV, ktorý všetci dobre poznáme.

Aj nová generácia série Xperia 1 bude mať plochý displej a všetky ovládacie tlačidlá na tradičných miestach, čo nám potvrdzujú aj aktuálne rendery. Tie nám však aj naznačujú, že novinka bude ešte o niečo hranatejšia ako model Xperia 1 III

Z pohľadu používateľa sa v spodnej časti pravej strany nachádza tradičná spúšť fotoaparátu, v strede tlačidlo napájania so zabudovaným snímačom odtlačkov prstov a nad ním tlačidlá na ovládanie hlasitosti. 

Sony je známe svojim predĺženým dizajnom, ktorý bude použitý aj v prípade modelu Xperia 1 IV. Na prednej strane sa tak bude nachádzať plochý 6,5-palcový OLED displej s pomerom strán 21:9. Rozmery zariadenia by mali byť 164,7 × 70,8 × 8,3mm. V mieste fotoaparátov by hrúbka nemala presahovať 9,5 mm.

Na základe renderov sa však dozvedáme, že ani v roku 2022 sa Sony celkom nezbaví rámčekov v hornej a spodnej časti, ktoré sú na dnešné pomery veľmi široké. Na druhej strane je tak stále badať konzervatívny prístup spoločnosti Sony k umiestňovaniu jednotlivých prvkov výbavy, ktoré je možné jednoducho umiestniť do týchto rámčekov – napríklad selfie kamera.

Zadná strana ukrýva celkovo tri fotoaparáty a LED blesk. Predpokladáme, že ide o klasické zloženie objektívov – širokouhlý, ultraširokouhlý a periskopický. V spodnej časti ďalej vidíme slot pre SIM kartu a USB-C port. Presne na opačnej strane zariadenia sa nachádza 3,5 mm konektor pre slúchadlá. Zdá sa však, že Sony už pri tejto pripravovanej tentokrát vyhradené tlačidlo pre Google Asistenta nepoužije. 

Aj keď by sa mohlo zdať, že dizajnovo je to “stále tá istá pesnička”, tak model Xperia 1 IV vyzerá skutočne veľmi dobre.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.