Japonská spoločnosť sa chce viac zamerať na mobilné hranie.

V čase prvého uvedenia tohto konceptu boli displeje telefónov veľmi malé a ich výkon nedostatočný. V modernej ére výkonných smartfónov s jemnými a veľkými HDR displejmi dáva táto myšlienka čoraz väčší zmysel. Hranie na takom modeli Sony Xperia Pro-1 so 4K displejom musí byť zážitok.

To si aspoň myslia v Sony, pretože spoločnosťou boli podané patenty na ovládač v PlayStation štýle, ktorý je určený pre mobilné zariadenia.  

Ovládač obsahuje všetky známe a potrebné tlačidlá a ďalšie ovládacie prvky z plnohodnotnej konzoly. Jediné, čo bude chýbať, je vibračná odozva v štýle DualSense. Dostupné patentové obrázky pritom naznačujú, že ovládač sa veľmi podobá na osvedčený model DualShock.

Sony PlayStation smartfonyZdroj: PhoneArena
Ovládač pre smartfóny v štýle Sony PlayStation

Do Sony bol pritom iba prednedávnom povolaný aj bývalý šéf Apple Arcade Nicola Sebastiani. V Sony zastáva pozíciu šéfa mobilnej divízie a jeho úlohou je, aby v tejto oblasti čo najlepšie využil herný vplyv a povedomie značky.

Nové smerovanie potvrdil aj šéf PlayStation Jim Ryan

“Zamýšľali sme sa nad tým, ako si hráči užívajú náš obsah, a zaznamenali sme prvé úspechy pri experimentovaní s mobilnými hrami a aplikáciami, aby sme hráčom poskytli väčší výber. Mobilné zariadenia sú len jednou z oblastí, ktoré skúmame, aby sme oslovili milióny hráčov aj mimo našich platforiem.

PlayStation má obrovský katalóg rôznorodých IP, ktoré je možné hrať na smartfónoch a doplniť naše AAA hry alebo hry v rámci live služieb. Skúmame mobilný trh s niektorými skvelými franšízami PlayStation, takže zostaňte naladení.”

Zdroj: PhoneArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.