Séria Sony Xperia 5 pravdepodobne skončila, výrobca tento rok novinku nepredstaví.

Spoločnosť Sony v priebehu roka nepredstavuje veľké množstvo smartfónov, ich línia produktov je však všeobecne známa. Najdrahším a najlepšie vybaveným smartfónom tak zvyčajne býva model Xperia 1, ktorej generácia sa označuje rímskymi číslicami. Tento rok sme tak mohli sledovať predstavenie modelu Sony Xperia 1 VI, ktorý bol na trh uvedený ešte v júni. Druhým prémiovým smartfónom spoločnosti však býva aj model z radu Xperia 5, ktorého nová generácia sa tento rok po boku Xperie 1 nepredstavila.

Model Sony Xperia 5 VI bol predmetom špekulácií dlhší čas, keďže jeho absencia počas predstavenia neprinášala dobré správy. Teraz je to však jasné. Z japonských zdrojov vyplýva, že Sony tento rok nemá model Xperia 5 VI predstaviť. Namiesto toho má pokračovať v predaji modelu Xperia 5 V, ktorý bol predstavený ešte minulý rok. Dôvody nie sú známe. Je však pravdepodobné, že dôvodom je menšie množstvo potenciálnych zmien, ktoré by sa v telefóne mohli nachádzať. Ďalším dôvodom môže byť aj to, že Sony preferuje predaje modelov zo série Xperia 1, pričom z vyjadrenia spoločnosti vyplýva, že mnoho používateľov zo série Xperia 5 prechádza práve na Xperia 1.

Sony Xperia 5 V a dvojica zadných fotoaparátovZdroj: TOUCHIT.sk
Sony Xperia 5 V a dvojica zadných fotoaparátov

Absencia nového modelu zo série Xperia 5 nie je dobrou správou pre milovníkov kompaktných telefónov. Aj napriek menším displejom série Xperia 1 a v prípade Xperia 1 VI displeju s veľkosťou uhlopriečky 6,5″, stále nejde o také displeje ako mala Xperia 5 V. Minuloročný model totiž prispel do segmentu kompaktných telefónov modelom so 6,1″ displejom.

V sérii Xperia 5 už však Sony nemá zrejme kam pokračovať. Model Xperia 5 V nebol predajným hitom a práve z tohto dôvodu získal väčšiu pozornosť model Xperia 1 V. Tento rok teda model Xperia 5 VI nebude predstavený a existencia tejto série v budúcnosti taktiež zostáva otáznou.

Zdroj: androidauthority.com

Prečítajte si aj:

Značky:

Katarína Šimková

Katarína Šimková
Smartfóny, nositeľná elektronika či produkty inteligentnej domácnosti, zaujímam sa o všetko, čo i len okrajovo súvisí s technológiami.