Stoja 180 EUR a kúpite ich iba vo vybraných obchodoch.

Spoločnosť Sony predstavila slúchadlá h.ear, ktoré sú určené náročnejším používateľom. Sú dostupné vo verzii s hlavovým oblúkom ako aj v „štupľovom“ prevedení. Výrobca sa v oboch prípadoch chváli prémiovými vlastnosťami a piatimi farebnými prevedeniami.

Sony h.ear ON (model MDR-100AAP) je model slúchadiel cez hlavu. Majú čistý dizajn a jednoliate telo. Konštrukciu pôsobí pohodlne, slúchadla sme mali chvíľu na hlave a nosili sa nám veľmi dobre. Sme zvedaví na dojmy z dlhodobejšieho používania – pripravujeme pre vás recenziu.

Sony h.ear ON sú ľahké a pohodlné na nosenie

Sony h.ear ON sú ľahké a pohodlné na nosenie

H.ear ON majú 40 mm reproduktory so špecifikáciou HRA (high resolution audio) a verne reprodukujú basy. Odpojiteľný kábel s mikrofónom obsahuje diaľkové ovládanie pre telefón. Súčasťou balenia je praktický obal. Sony chce týmto modelom konkurovať značkám Beats (Solo2, Studio), Sennheiser a Bose.

Druhý model, h.ear IN (model MDR-EX750NA), zaujme najmä technológiou pre redukciu okolitého zvuku. V kategórii „štupľov“ je noice cancelling funkcia skôr raritou. V tomto prípade výrobca použil 9 mm reproduktory so špecifickáciou HRA a dva mikrofóny, ktoré snímajú okolitý zvuk kvôli jeho potlačeniu. Funkcia redukcie okolitého zvuku funguje na jedno nabitie 16 hodín, slúchadlá sa nabíjajú USB káblom. Môžete ich používať aj po vybití. Prestanú však izolovať hluk naokolo.

Oba modely slúchadiel aj nový walkman sú dostupné v piatich farbách

Oba modely slúchadiel aj nový walkman sa budú predávať v piatich farbách

Aj tieto slúchadlá sú dostupné v piatich farbách. V balení nájdete sáčok pre pohodlnejšie prenášanie. Cena oboch modelov slúchadiel je jednotná, 180 EUR. V predaji sú od 2. novembra v obchodoch NAY, Datart alebo Alza.

Sony na stretnutí s novinármi takisto ukázalo nový walkman NW-A20. Je určený náročnejším používateľom, ktorým nestačí na prehrávanie hudby smartfón. Súčasťou balenia sú slúchadlá, ktoré v kombinácii s walkmanom ponúkajú funkciu noice cancelling. Keď ich však použijete s iným zariadením, okolitý hluk nebudú izolovať. Nový walkman sa bude predávať za 286 EUR.

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit