Japonská spoločnosť neustále odhaľuje informácie o pripravovanej konzole PlayStation 5.

Najnovšie sa dostávame k ovládaču DualSense, čo je z hľadiska dizajnu radikálny odklon od predchodcov DualShock. Svieži dizajn však novinke nemožno uprieť. Je zrejmé, že dvojfarebné prevedenie a celkový dizajn predsalen vychádzajú zo známeho ovládača DualShock, ktorý sa rokmi osvedčil.

Nový DualSense však vyzerá o niečo robustnejšie ako jeho predchodca, čo sa môže prejaviť predovšetkým v pohodlnejšom držaní a používaní. Sony však tvrdí, že ovládač sa zdá byť na pocit menší, ako je v skutočnosti.

Niektoré nenápadné, ale potenciálne dôležité vylepšenia tela DualSense zahŕňajú mierne zmeny uhla ovládacích prvkov a aj samotných rukovätí. Svetelný podpis Sony je stále k dispozícii, rovnako ako povrch citlivý na dotyk, ktorého dizajn je len mierne modernizovaný.

Tlačidlo „Share“ už v novej verzii nenájdeme, pričom sa na tele DualSense nachádza nové tlačidlo „Create“, ako plnohodnotná náhrada s prísľubom ešte ľahšieho a racionálnejšieho vytvárania obsahu.

V DualSense sú tiež niektoré nové funkcie, na ktoré sa už teraz tešíme. Na novom ovládači sa nachádza skupina mikrofónov, ktoré možno použiť na hlasový rozhovor bez náhlavnej súpravy. Potenciálne môžu poskytnúť aj cenné informácie o pozícii hráča v miestnosti, aby pomohli optimalizovať zvuk.

Spoločnosť Sony sa jasne a zreteľne zameriava aj na pocit dotyku. DualSense obsahuje nielen pokročilú hmatovú vibračnú spätnú väzbu, ale existujú aj nové adaptívne spúšťače. Tlačidlá L2 a R2 na DualSense dokážu dynamicky upraviť svoje napätie a spätnú väzbu, aby mohli prirodzenejšie reagovať na určité udalosti v hre a tak sprostredkovať rôzne pocity.

Zdroj a titulný obrázok: GSMArena

Prečítajte si aj:

Android 11 môže znamenať koniec problémovým aktualizáciám

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.