Vynikajúce slúchadlá Sony ULT WEAR s extra dobrou reprodukciou basovej zložky.

Sony nie je žiadnym začiatočníkom a na tomto modeli ukazuje, ako majú vyzerať slúchadlá extra zamerané na reprodukciu nízkych tónov. Ocenil som na nich tradičné pohodlné spracovanie a skutočne vynikajúci zvuk. Basový režim nie je nutnosťou alebo podmienkou. Je to voľba. Záleží na vás, aký spôsob reprodukcie si zvolíte.

Robili ich podľa vašej hlavy

Vyváženie mušli na spojovacom moste ako aj ich tvar, bude perfektne sedieť na vašej hlave. Firma použila špeciálnu techniku tepelného penenia na náušníky. Vďaka tomu sú veľmi jemné a zároveň sa dobre prispôsobia na vašich ušiach. Nikde netlačia a doliehajú presne tak, aby kooperovali s funkciou aktívneho odhlučnenia. Už samotné nasadenie na hlavu výrazne odhluční rušenie od okolia. Nutné zároveň dodať, že sú stvorené na to, aby sa dali pohodlne nosiť po dlhý čas.

V tomto smere firma pokračuje vo svojej zavedenej tradícii a tvar slúchadiel verných fanúšikov nijako neprekvapí. Podobá sa totiž na iné modely značky. Výrobca ich navrhol tak, aby sa 40 mm meniče úplne schovali dnu a mušľa obopla celé vaše ucho. To zároveň plne korešponduje s 2 režimami basovej intenzity, ktorú si môžete nastaviť.

Super basy tlačidla

Na ľavej mušli je samostatné tlačidlo na prepínanie dvoch 2 režimov nastavenia nízkych tónov. Vybrať si môžete z režimu hlbokých basov s nízkymi frekvenciami alebo výkonný basový režim na ešte väčšie zosilnenie. Pripravte sa však na to, že toto bude skutočne dunivý zážitok. Tiež počítajte s tým, že pravdepodobne ste svoju obľúbenú hudbu tak dobre ešte nepočuli. Je to iný zvukový zážitok.

Ekvalizér zostáva štandardnou súčasťou prepojovacej aplikácie. Používatelia hľadajúci vyvážený zvuk s vlastnou preferenciou intenzity a rôznej výšky spektra, si môžu nastaviť výstup podľa seba. Samostatné basové Sony Ult Wear režimy sú pridanou hodnotou, nie nutnosťou pre používateľov, ktorí by chceli napríklad počúvať hovorené slovo. Môžete si nastaviť vlastný ekvalizér, ktorý si prispôsobíte podľa vlastných zvukových preferencií.

Sony ULT WEARZdroj: TOUCHIT

Aplikácia na všetko

Sony Headphones slúži na kompletné nastavenie slúchadiel a ich technologických možností. Aplikácia umožní nastaviť aktívne odhlučnenie, ako aj 20 stupňov ambientného zvuku. Vďaka tomu si veľmi detailne prispôsobíte to, ako veľmi chcete počuť okolie.

Nechýba možnosť nastavenia vlastného ekvalizéra, ako aj aktivovať funkciu 360 Reality Audio. Tento režim je najlepší pri sledovaní filmov. Zmeria pozíciu vašej hlavy a akonáhle s ňou otočíte, bude sa tomu prispôsobovať aj reprodukcia. Ak teda pri sledovaní filmov otočíte hlavou doľava, budete dialógy viac počuť z pravej mušle.

Technologické vymoženosti

Zabudovaný snímač rozpozná, keď zložíte slúchadlá z uší a pozastaví prehrávanie obsahu. Automaticky spustí pokračovanie po nasadení slúchadiel späť na uši. Túto funkciu podobne ako iné si môžete prispôsobiť v mobilnej aplikácii.

Na spárovanie môžete využiť funkciu Fast Pair v prípade androidových zariadení. Je tu aj podpora rýchleho párovania pri operačných systémoch Windows 10 a 11. Naraz môžu byť pripojené 2 Bluetooth zariadenia. Ideálna situácia je mať slúchadlá pripojené k smartfónu a napríklad k počítaču alebo tabletu.

Pri sledovaní filmov neprídete o dôležitý hovor, pretože slúchadlá sa pri prichádzajúcom hovore automaticky prepnú na použitie so smartfónom. V tejto súvislosti nechýba možnosť aktivovať mikrofóny tak, aby ste sa prostredníctvom ambientného zvuku počuli. Bude to počas telefonovania prirodzenejšie.

Na prepínanie ANC a ambientného režimu je na ľavej mušli takisto samostatné tlačidlo. Jeho funkcia sa dá prispôsobiť napríklad o spustenie Spotify alebo Endel a prechádzanie medzi skladbami. Stačí ho stlačiť dvakrát alebo trikrát rýchlo po sebe, podľa toho, ako si ho nastavíte. Na pravej mušli je dotyková plocha. Dá sa používať v rámci gest na prechádzanie medzi skladbami alebo napríklad úpravu hlasitosti. Aj toto sa dá v nastaveniach vypnúť.

Nabíjanie bez starostí

Slúchadlá Sony Ult Wear vydržia prehrávať hudbu až 30 hodín zapnutým aktívnym odhlučnením. Kto chce výdrž predĺžiť, má možnosť ANC vypnúť a dostane sa na čas až zhruba 50 hodín. Už tradične nechýba podpora rýchleho nabíjania a za 3 minúty nabijete slúchadlá na 1,5 hodiny používania. Slúchadlá sa dajú použiť s priloženým audio káblom, takže o prípadné nabíjanie si skutočne nemusíte robiť žiadne starosti.

Hudobný prejav

Moje skúsenosti s týmito slúchadlami sú jednoznačne pozitívne. Nová séria prináša istú evolúciu najmä v dvoch režimoch nastavenia basov. Cenovo odpovedajú úrovni, ktorú si aj konkurencia pýta za špičkovo vybavené slúchadlá. Máte tu prakticky všetky funkcie, ktoré bežne v najlepších slúchadlách očakávate a široké možnosti nastavenia prostredníctvom mobilnej aplikácie.

Silný basový zážitok som si na mnohých skladbách naozaj vychutnal a je to naozaj niečo, čo sa podobá dunivým diskotékam. Samozrejme vo filme, nie naživo. Vo filme, v ktorom vám zvukár upraví zvuk tak, aby na domácej súprave znel naozaj veľmi dobre. Nie je to však len o tom a kvalitný zvuk získate aj vďaka prirodzenej reprodukcii a tiež vďaka ekvalizéru, ktorý je nazývaný ako Excited. Je to špecialita Sony, ktorú som si obľúbil na všetkých slúchadlách tejto značky.

Verdikt

Sony ULT WEAR sú vítanou novinkou v portfóliu značky vychádzajú z tradičného dizajnu, ktorý sadne na hlavu ako uliaty. Majú kompletnú výbavu, ktorú môžete dnes od hlavových slúchadiel očakávať, ako aj veľmi dlhú výdrž a skutočne detailné nastavenie prostredníctvom aplikácie. Veľmi dobre sa používajú aj nosia a súčasťou balenia je aj pevný obal so zipsom na prenášanie.

Cena: 200 eur

Zapožičal: Sony

Páči sa nám

  • Super pohodlné na nosenie
  • Mäkučké náušníky
  • Veľmi dobrá izolácia zvuku aj v pasívnom režime
  • ULT2 Bass režim
  • Detailné nastavenia cez aplikáciu

Nepáči sa nám

  • Žiadne, bez pochýb

Technické parametre

Názov modelu / Technické parametreSony ULT WEAR
TypBluetooth 5.2
Veľkosť meniča [mm]40
OdhlučnenieAdaptívne ANC
Funkcia handsfreeáno
Frekvenčný rozsah [Hz]5 ÷ 20 000
Audio konektorL konektor, 3,5 mm
Bezdrôtové nabíjanienie
Nabíjací konektorUSB-C
Výdrž batérie [hod.]30 s ANC, 50 bez ANC
HodnotenieSony ULT WEAR
Vlastné odhlučnenie4/5
Odhlučnenie od okolia5/5
Kvalita reprodukcie5/5
Pomer cena / celkové možnosti5/5
Cena [EUR s DPH]200

Prečítajte si aj:

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.