Túto správu čakal málokto.

V prípade spoločnosti Sony a Meizu ide o spoluprácu na úrovni softvéru, ktorá má do zariadení Xperia priniesť funkcie z používateľského prostredia Flyme. Treba však zdôrazniť, že v žiadnom prípade nejde o prevzatie celej nadstavby Flyme a jej inštalovania do Xperia zariadení, ale iba o prevzatie a úpravu vybraných funkcií tohto používateľského rozhrania.

Prvým zariadením, ktoré dostane funkcie/aplikácie z prostredia Flyme, bude Sony Xperia 1 III. Neskôr sa k tomuto modelu pridajú aj ďalšie. Najskôr však musia vývojári oboch spoločností tento softvér prispôsobiť pre smartfóny Xperia, pričom budú skúmať, ktoré funkcie nadstavby Flyme budú pre zariadenia Xperia prínosné.

Model Sony Xperia 1 III bude aktualizovaný už počas tohto mesiaca, po čom získa prístup k obchodu s aplikáciami, e-mailu, počasiu a ďalším informáciám, a tiež používatelia môžu využiť komplexnejšie lokalizačné služby, ktoré ponúka práve nadstavba Flyme od Meizu.

Zatiaľ nie je jasné, aké funkcie sa na zariadeniach Xperia objavia. Viac sa dozvieme už 26. októbra, kedy by sme mali spoznať aj nové zariadenie Sony Xperia. Nateraz nie je známe, či pôjde o smartfón alebo tablet.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.