Pripravuje sa na spustenie predaja headsetu PS VR2.

Japonské Sony sa aktuálne pripravuje na uvedenie headsetu pre virtuálnu realitu Playstation VR2, o ktorom vieme, že cenou nepoteší. Už skôr sme informovali, že táto náhlavná súprava bude na trh uvedená 22. februára 2023, avšak Sony sa podarilo vyriešiť aj jeden dlhotrvajúci problém. Portál GSMArena informuje, že problémy s dodávkami konzoly PlayStation 5 sú konečne zažehnané. To potvrdzuje aj obnovený predaj vo viacerých krajinách Európy. 

Okrem lepšej dostupnosti konzoly PS5 si pripomeňme, že náhlavnú sadu PS VR2 je už možné predobjednať, avšak pokiaľ by nebola konzola PS5 dostupná, predobjednávky headsetu by boli ohrozené.  

PlayStation VR2Zdroj: Sony
PlayStation VR2

Od uvedenia konzoly PlayStation 5 v roku 2020 spoločnosť Sony mala problémy pokryť obrovský dopyt, pričom identické problémy sa preniesli aj do rokov 2021 a 2022. Spoločnosť Sony vplyvom pretrvávajúcich problémov dokonca musela znížiť výrobu, čo bolo zapríčinené problémami s dodávkami komponentov a logistikou.

Najnovšie správy však tvrdia, že tieto problémy sú už minulosťou a spoločnosť má začiatkom roka 2023 dostatok konzol PS5. Aj vďaka vyriešeniu týchto problémov sa môže Sony naplno venovať plánovanému uvedeniu nového headsetu pre virtuálnu realitu, ktorý bude stáť až 600 eur. V balení sa budú nachádzať dva ovládače PS VR2 Sense a stereofónne slúchadlá. Predobjednávky boli spustené už 15. novembra.

Pre majiteľov PS4 máme však zlú správu. Nová náhlavná súprava s touto generáciou nebude fungovať a rovnako nebude podporovať ani hry z pôvodnej PlayStation VR. Spoločnosť očakáva, že po počiatočnom nápore objednávok sa situácia spomalí.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.