Tretia verzia špičkových slúchadiel bola oficiálne predstavená.

Tým, že firma vynechala pomyselný model M2, je číslovanie voči generáciám posunuté. Slúchadlá zmenili tvar a sú viditeľne menšie a zmenšený objem má aj nabíjacia škatuľka, až o 40 % . Tá bola teda naozaj veľká a patrila medzi najväčšie na trhu, už na prvý pohľad. V nadväznosti na rozmery výrobca zlepšil výdrž batérie.

To poteší, najmä ak máte menšie slúchadlá aj nabíjačku oproti minulej generácii. Výsledkom je teda predĺženie výdrže na jedno nabitie o 2 hodiny na 8 hodín so zapnutým ANC a 12 s vypnutým. S nabíjacou kolískou získate celkom 24.

Zmenou prešiel hlavný systém a tým je procesor. Pôvodný QN1e nahradil integrovaný procesor V1. Výsledok je lepšie spracovanie okolitých rušení a vylepšená podpora spracovania audio signálu. Oba komponenty, teda HD Noise Cancelling Processor a Bluetooth Audio SoC, sú v jednom čipe. Je tu podpora technológie LDAC, ktorá prenáša 3× viac dát ako štandardný audio režim Bluetooth.

Vylepšenie na úrovni ANC je aj vďaka novo navrhnutej 6 mm jednotke s o 20 % väčším magnetom. ANC funguje aj na potlačenie hluku z vetra.

Vylepšené boli aj náušníky, ktoré majú upravené zloženie s dôrazom na lepšie reprodukovanie cez zvukový kanál a izoláciu. Podobne ako veľké slúchadlá Sony WH1000XM4, majú aj tieto integrovanú funkciu Speak-to-Chat. Stačí začať hovoriť a mikrofóny budú sprostredkovávať vonkajší zvuk a prehrávanie hudby sa pozastaví.

Dotykové ovládanie sa dá nastaviť cez aplikáciu, podobne ako ekvalizér, typ ANC alebo prispôsobenie na uši. Aplikácia na základe frekvenčných vĺn zmeria, ako sa šíri zvuk vo vašom tvare ucha a tomu upraví spôsob reprodukcie.

Sú odolné voči náhodnému postriekaniu, potu aj dažďu a dostupné od tohto mesiaca za odporúčanú cenu 280 eur.

Zdroj: Sony

Prečítajte si aj:

Duel Sony vs. Panasonic: Skutočne bezdrôtové slúchadlá

Značky:

Michal Reiter

Michal Reiter
Publikujem o dianí na internete, súkromí, bezpečnosti a testujem notebooky, smartfóny, audio produkty a ďalšie gadgety.