Sony vie robiť slúchadlá, to všetci vieme. A aj si ich nechá zaplatiť, ale to už ide ruka v ruke. Rád ich testujem, lebo viem, že to bude vždy dobrý zážitok. WH-CH520 sú však iné – stoja len 60 eur a stále prinášajú zážitok z vyššej cenovej triedy.

Slúchadlá Sony WHCH520Zdroj: TOUCHIT.sk
Slúchadlá Sony WHCH520

Dizajn

WH-CH520 je jedna z noviniek na našom trhu. Sú to mostové slúchadlá, ktoré sa veľmi pohodlne nosia. Sú vybavené technológiou Digital Sound Enhancement Engine (DSEE), ktorá obnovuje tóny a živosť stratené počas bežnej kompresie hudby pre vernejší zážitok z hudby. Tú si môžete dokonca prispôsobiť pomocou nastavenia ekvalizéra v aplikácii Sony Headphones Connect podľa vlastných požiadaviek.

Slúchadlá Sony WHCH520Zdroj: TOUCHIT.sk
Slúchadlá Sony WHCH520

Slúchadlá sú štýlové, pritom jednoduché na používanie. Uši sa dotýkajú mäkkých vankúšikov náušníkov, ktoré sú veľmi ľahké. Mušle sú otočné a prispôsobia sa tvaru uší. Farba slúchadiel je na výber béžová, modrá, biela a čierna. Celková hmotnosť týchto slúchadiel je 147 gramov. Udávaná frekvenčná charakteristika je od 20 Hz do 20 kHz. Základom zvuku sú 30 mm drivery.

Celé mechanické ovládanie je sústredené na pravej mušli – je tu zapínanie, nastavenie hlasitosti a preskakovanie skladieb. ďalej je tu USB-C port, ktorým sa slúchadlá nabíjajú. Prepojovací kábel je v dodávke.

Ovládanie Sony WH-CH520 na spodnej strane mušleZdroj: TOUCHIT.sk
Ovládanie Sony WH-CH520 na spodnej strane mušle

Vydržia vám na niekoľko dní

Plne nabitá batéria vám vydrží na celý mesiac prevádzky a tak môžete počúvať hudbu bez obáv, že vám dôjde energia. Ak stav nabitia batérie slúchadiel poklesne, postačí vám 3-minútové nabíjanie na ďalších 1,5 hodiny zážitku.

Veľkosťou driverov slúchadlá tak-tak pokyli naše ušiZdroj: TOUCHIT.sk
Veľkosťou driverov slúchadlá tak-tak pokyli naše uši

Pohodlne telefonujete

WH-CH520 majú zabudovaný mikrofón a teda môžete popri počúvaní hudby aj telefonovať. A to bez pomoci rúk, čo je veľmi príjemné.

Pripojenie cez Bluetooth

Už pri prvom zapnutí sa vám na displeji telefónu so zapnutým Bluetooth pripojením objaví správa o tom, že slúchadlá sú v dosahu a budete ich môcť spárovať. WH-CH520 môžete spárovať naraz z dvoma zariadeniami. Napr. to môže byť tablet, kde máte svoju hudbu a tú v pohodlí počúvate. Ak je druhým zariadením telefón a prichádza vám hovor, slúchadlá sa priamo pripoja k telefónu a môžete telefonovať. Po skončení telefónneho hovoru sa vrátite späť k pripojeniu k tabletu. Vzdialenosť medzi prepojenými zariadeniami a slúchadlami je do 10 metrov.

Pripojenie slúchadiel Sony WH-CH520Zdroj: TOUCHIT.sk
Pripojenie slúchadiel Sony WH-CH520

Kvalita hudby

To najdôležitejšie je samozrejme zvuk. Už sme spomínali technológiu DSEE na obnovu hudby v reálnom čase. ďalej je tu ale podpora zvuku Dolby Atmos a tiež podporujú 360 priestorový zvuk. Toto sme skúšali pri spojení so službou streamovanej hudby Tidal, kde pri najvyššej forme predplatného Master nájdete hudbu vo formáte 360 Audio a samozrejme Dolby Atmos. Špeciálne môžete tieto slúchadlá spojiť s televízormi Sony Bravia a to s vysielačom WLA-NS7 (60 eur).

Slúchadlá Sony WHCH520Zdroj: TOUCHIT.sk
Slúchadlá Sony WHCH520

Ak to myslíte s kvalitou hudby naozaj, potom si necháte v aplikácii Sony Headphones analyzovať uši a optimalizovať aplikáciu, z ktorej prehrávate hudbu. Trvá to povedzme minútu, pritom si pomocou aplikácie odfotíte tvar uší a aplikácia zabezpečí analýzu. Konštatujeme, že to naozaj mierne vylepší podanie hudby.

Čo nemajú

Z druhej strany voči oveľa drahším slúchadlám tu niektoré technológie chýbajú, napr. tu nie je aktívne potlačenie vonkajšieho hluku.

Rovnako, existuje len bezdrôtové pripojenie, ak sa minie energia, žiadny zvuk neprehráte. Tieto slúchadlá nepodporujú LDAC, čo v prípade drahších modelov dobre využijete.

V každom prípade, ak hľadáte slúchadlá do kancelárie alebo ideálne k cvičeniu, sú WH-CH520 veľmi dobrou možnosťou a pritom určite nezruinujú vašu peňaženku. Ak chcete ešte väčšie kvalitu reprodukovaného zvuku a ešte lepší mikrofón, sú tu pre vás slúchadlá WH-720 za zhruba dvojnásobnú cenu.

Cena: okolo 60 eur

Zapožičal: Sony

Zdroje: vlastné, Sony

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.