Sony sa drží svojho konceptu.

OnLeaks zverejnil prvé rendery pripravovanej vlajkovej lode Sony Xperia 1 III. Jej dizajn vyzerá veľmi podobne s druhou generáciou (recenziu na Xperia 1 II si prečítate tu), avšak novinka ponúkne niekoľko medzigeneračných vylepšení.

Xperia 1 III bude mať výkonnejší procesor, pravdepodobne Snapdragon 888 a 6,5-palcový 4K displej s pomerom strán 21:9 a veľmi tenkými rámikmi, v ktorých sa nachádza selfie fotoaparát a dva reproduktory. Telefón bude mať vo výbave aj 3,5 mm jack a slot na microSD karty.

Sony Xperia 1 III

Sony Xperia 1 III. Zdroj: OnLeaks/voice

Zadný fotoaparát aj s periskopom

Zadný fotoaparát pripravovanej vlajkovej lode od Sony dostane lepšie optické priblíženie, ktoré bude dopĺňať hlavný a ultraširokouhlý fotoaparát. Konkrétne sa spomína periskop s 5× optickým priblížením.

Nová Xperia 1 bude vďaka už spomenutým tenším rámikom o niečo kompaktnejšia v porovnaní so svojim predchodcom – OnLeaks uvádza rozmery 161,6 × 67,3 × 8,4 mm, resp. 9,6 mm v mieste vystupujúceho zadného fotoaparátu. Pre porovnanie, Xperia 1 II má rozmery 166 × 72 × 7,9 mm. O trochu vyššia hrúbka môže byť daná periskopom.

Predpokladáme, že Sony Xperia 1 III bude predstavená na jar tohto roka.

Sony Xperia 1 III

Sony Xperia 1 III. Zdroj: OnLeaks/voice

Zdroj: OnLeaks/voice

Prečítajte si aj:

Sony Xperia 1 II: Duchovný nástupca iPhonu 5 (RECENZIA)

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit