Vylepšenia by však mohol priniesť nový softvér.

Sony už od Xperie 1 uvádza smartfóny s veľmi netradičným pomerom strán 21 : 9, ktorý nevyhovuje každému, keďže tieto zariadenia sú úzke a veľmi vysoké. Nedávne úniky naznačili, že tento dizajnový prvok by sa mal celkom zvrátiť, keďže je zrejmé, že model Xperia 1 VI bude mať konečne štandardný pomer strán. Od tejto zmeny sa však odvíja aj ďalšia zmena, ktorou je absencia displeja so 4K rozlíšením, ktoré pravdepodobne nikomu nebude chýbať.

Okrem dizajnových zmien, a zmien vo výpočtovom výkone, sa očakávali aj viaceré zmeny v oblasti fotoaparátov. Teraz sa zdá, že k nim nakoniec nemusí vôbec prísť. Portál GSMArena na základe správy z portálu Weibo informuje, že Xperia 1 VI bude uvedená na trh s rovnakým hardvérom zadných fotoaparátov, ako jej predchodca Xperia 1 V.

Porovnanie dizajnu Sony Xperia 1 V vs. Xperia 1 VIZdroj: Zackbuks
Porovnanie dizajnu Sony Xperia 1 V vs. Xperia 1 VI

To znamená, že hlavný fotoaparát bude mať rozlíšenie 48 Mpx, ohniskovú vzdialenosť 24 mm, clonu f/1.9 a 1/1,35″ senzor. Ultraširokouhlý fotoaparát bude mať 48 Mpx, 16 mm, f/2.2 a 1/2,5″ senzor, ktorý bude dopĺňať 12 Mpx fotoaparát s teleobjektívom a kontinuálnym zoomom v rozsahu 85 mm, f/2.3 – 125 mm f/2.8 a 1/3,5″ senzorom. 

Upozorňujeme, že stále ide iba o fámu, ktorá nie je potvrdená. Je teda potrebné, aby ste tieto informácie brali s rezervou. S blížiacim sa predstavením Xperie 1 VI sa určite začne objavovať viac informácií od spoľahlivých zdrojov, ktoré poskytnú overené informácie o pripravovanom vlajkovom smartfóne Xperia 1 VI s výdatnou podporou AI.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.