Japonský výrobca sa rozhodol pre zmenu dizajnu.

Smartfóny značky Sony sú unikátom na trhu – vlajkové modely ponúkajú displej s rozlíšením 4K a telefóny od tohto výrobcu sa od zvyšku trhu odlišujú aj atypickým pomerom strán 21 : 9. Sony dlhé roky tento formát presadzovalo, avšak, zdá sa, že sa nakoniec rozhodlo prispôsobiť zvyšku trhu.

Dôvodom je fakt, že tohtoročná vlajková loď, Sony Xperia 1 VI, by už nemala mať pomer strán 21 : 9. Telefón by mal využívať tradičnejší formát na úrovni 19,5 : 9 až 20 : 9. Potvrdzujú to najnovšie informácie portálu androidheadlines. Ten tvrdí, že nová Xperia bude mať rozmery 161,9 × 74,5 × 8,4 mm. Pre porovnanie, predchádzajúca generácia bola vyššia a užšia. Jej rozmery sú 165 × 71 × 8,3 mm.

Sony Xperia 1 VIZdroj: androidheadlines
Sony Xperia 1 VI

Androidheadlines zverejnil aj nové fotografie a krátke video s dizajnom pripravovaného telefónu. Tie výraznejšie neprekvapia. Xperia 1 VI vyzerá prakticky identicky ako predchádzajúca generácia a pokiaľ by portál neupozornil na zmenu rozmerov, tak by sme povedali, že je to telefón s rovnakým formátom.

Ďalšie informácie o novej Xperii zatiaľ nie sú dostupné – okrem nedávnej špekulácie o tom, že do výbavy dostane totožné fotoaparáty ako predchodca. Sony predstavilo predchádzajúcu generáciu minulý rok v máji, tak uvidíme, či sa novej generácie dočkáme už o pár týždňov.

Sony Xperia 1 VIZdroj: androidheadlines
Sony Xperia 1 VI

Zdroj: androidheadlines

Prečítajte si aj:

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit