Správa už teraz znie veľmi zaujímavo.

Sony v polovici mája oficiálne predstavilo novú vlajkovú loď. Ide o šieste pokračovanie série Xperia 1 s dôrazom na pokročilé funkcie, ktoré zužitkujú predovšetkým nároční používatelia so špecifickými požiadavkami na fotenie a záznam videa pomocou smartfónu a chcú ho využiť aj ako doplnok k profesionálnym fotoaparátom tohto japonského výrobcu.

Aj keď nová vlajková Xperia 1 VI bola predstavená pred viac ako mesiacom, tak už teraz sa začínajú objavovať prvé fámy o jej nástupcovi. Portál GSMArena s odvolaním sa na čínsky zdroj prezrádza prvé detaily o fotoaparáte modelu Sony Xperia 1 VII. Správa sa však sústredí predovšetkým na teleobjektív a senzor ultraširokouhlého fotoaparátu.

Čínsky zdroj zverejnil prvé informácie a rendery fotoaparátov Sony Xperia VII. Hoci to môže znieť akokoľvek zaujímavo, tak je potrebné brať do úvahy časový rámec, kedy sa táto informácia dostala “do sveta”, ale aj pozadie zdroja informácií, pretože nepatrí medzi najspoľahlivejších leakerov. Na druhej strane je tu aspoň malý pohľad do budúcnosti, ktorý naznačuje smer, ktorým sa Sony pri modeli Xperia 1 VII môže uberať.

Sony Xperia 1 VIZdroj: Sony
Sony Xperia 1 VI

Pravdepodobne najzásadnejšou zmenou by mohlo byť nové usporiadanie fotoaparátov, ktoré sa rozložia na väčšej ploche, pretože Sony by mohlo konečne upustiť od opozeraného vertikálneho usporiadania objektívov a viac sa sústrediť na ich členitejší dizajn.

Tým by sa mohol oddeliť teleobjektív od hlavného a ultraširokouhlého fotoaparátu. Tento krok pritom nebude iba viditeľnou dizajnovou zmenou, ale výrobcovi poskytne aj dostatok miesta vo vnútri zariadenia pre 1/2,3-palcový senzor pre teleobjektív v porovnaní s 1/3,5“ senzorom v modeli Xperia 1 VI. Teleobjektív v Xperia 1 VII by mal mať pritom rozsah v rozmedzí 70-200 mm.

Sony Xperia 1 VIIZdroj: GSMArena
Sony Xperia 1 VII

Na rozdiel od telefotoaparátu sa očakáva, že ten hlavný si zachová známy 1/1,3” senzor, ktorý sa nachádza aj v modeli Xperia 1 VI, zatiaľ čo ultraširokouhlý fotoaparát by mal dostať väčší senzor na úrovni 1/2,3”. Nie je dokonca vylúčené, že Sony bude používať technológiu dvojvrstvových tranzistorových pixelov pre všetky tri fotoaparáty Xperie 1 VII.

Spolu s touto správou sa však objavila aj jedna nie príliš pozitívna informácia. Tá naznačuje, že Sony tento rok nepredstaví menší model Xperia 5 VI. To však nie je všetko. Dokonca sa objavili informácie o úplnom konci tejto série, čo znamená, že séria Xperia 1 bude už ako jediná ponúkať vlajkové telefóny tohto japonského výrobcu.

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.