Tieto informácie naznačujú, čo môžeme očakávať aj na Slovensku.

Sony predstavilo svoje tohtoročné vlajkové lode Xperia 1 III a Xperia 5 III v apríli. Spoločne s nimi bola oznámená aj Xperia 10 III. Výrobca však neprezradil cenu a dostupnosť.

V prípade Xperie 10 III sa teraz objavili informácie o cene a dostupnosti pre nemecký trh. Telefón bude v predaji za cenu 429 eur s dostupnosťou 11. júna, resp. 21. júna v závislosti od predajcu. V Nemecku bude Sony ponúkať k predobjednávkam aj bezdrôtové slúchadlá Sony WH-CH710N.

Dá sa predpokladať, že takáto cena bude aj v ostatných európskych krajinách vrátane Slovenska. Takisto očakávame, že podobná bude aj dostupnosť – možnože si však na novú Xperiu počkáme o pár týždňov dlhšie ako Nemci.

Pripomeňme, že Xperia 10 III láka najmä kompaktným spracovaním. Jej základom je 6-palcový OLED displej s rozlíšením Full HD a podporou štandardu HDR 10. Frekvencia je 60 Hz, pomer strán je tradične 21 : 9. Xperia 10 III podporuje 5G siete, poháňa ju procesor Snapdragon 690, 6 GB RAM, 128 GB úložisko a 4500 mAh batéria.

Samozrejmosťou je odolnosť voči vode a prachu na úrovni IP65/IP68, 3,5 mm jack a trojitý zadný fotoaparát. 12 Mpx hlavný senzor dopĺňa 8 Mpx ultraširokouhlý senzor a 8 Mpx teleobjektív s 2× optickým priblížením.

Sony Xperia 10 III

Sony Xperia 10 III. Zdroj: Sony

Zdroj: estorepartner

Prečítajte si aj:

Sony Xperia 1 III a Xperia 5 III oficiálne: Takúto technológiu sme tu ešte nemali

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit