K dispozícii je už aj v Európe.

Sony oznámilo, že spustilo predaj smartfónu Sony Xperia PRO vo vybraných európskych krajinách. Špeciálna verzia vlajkovej lode od Sony je určená profesionálnym fotografom a tvorcom videa a stojí rekordných 2500 eur.

Telefón sa od štandardnej verzie Xperie 1 II odlišuje najmä zabudovaným HDMI portom, vďaka ktorému je možné prepojiť telefón priamo s fotoaparátom alebo využiť smartfón vo funkcii prenosného externého monitora s 10-bitovou farebnou hĺbkou. Samozrejme za predpokladu, že vám bude postačovať jeho 6,5-palcový displej.

Xperia PRO má vo výbave procesor Snapdragon 865 s podporou 5G sietí, 4000 mAh batériu, 12 GB RAM a 512 GB úložisko. Fotografická výbava je takisto totožná s modelom Xperia 1 II, takže hlavným vylepšením Xperie PRO je už spomenutý zabudovaný HDMI port, väčšia RAM a úložisko a čiastočne aj konštrukcia – telefón má o niečo masívnejšie a odolnejšie telo ako štandardná verzia.

Xperia PRO je v predaji v Británii, Nemecku a v nordických štátoch za 2500 eur. Ako ste už pravdepodobne zistili, tento telefón nie je určený pre bežného používateľa, takže ak máte radi Xperie, odporúčame počkať si na Xperiu 1 III alebo Xperiu 5 III.

Zdroj: Sony

Prečítajte si aj:

Sony Xperia 1 III a Xperia 5 III oficiálne: Takúto technológiu sme tu ešte nemali

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit