Nové budú senzory aj variabilná clona.

Japonská spoločnosť už o pár dní usporiada udalosť, na ktorej by nám mohla predstaviť aj „nejaký ten nový hardvér„. Portál GSMArena však k tejto informácii dodáva, že už v novembri by nám malo Sony predstaviť celkom novú, v poradí už druhú, generáciu fotosmartfónu Xperia Pro-I. Myslíme si, že ani v tomto prípade nepôjde o lacný telefón, keďže už prvá generáciu mala cenovku nastavenú veľmi odvážne.   

Vo výbave novinky by sa mali nachádzať tri fotoaparáty, pričom všetky budú mať nové a vylepšené senzory s rozlíšením 48 Mpx. Jeden z nich bude mať navyše variabilnú clonu v rozsahu f/1.2 až f/4.0. Predovšetkým prvá hodnota je poriadne nízka, čiže takto vybavený telefón by mal byť schopný aj v zhoršených svetelných podmienkach vytvárať detailné fotografie.

Sony Xperia Pro-IZdroj: Sony
Sony Xperia Pro-I

Vieme aj, že 48 Mpx senzor bude využívať spájanie pixelov, čiže fotografie budú mať v základnom režime 12 Mpx. Okrem toho by nemal vo výbave chýbať obrovský 1-palcový senzor Sony IMX903, pričom ultraširokouhlý fotoaparát bude vybavený 1/1,3-palcovým senzorom Sony IMX803. Teleobjektív bude využívať 1/1,7-palcový senzor Sony IMX557, ktorý bol použitý aj pri smartfónoch Xperia 1 II a Xperia 5 IV.

Pri telefóne, ktorý bude atakovať hranicu 2000 eur, nie je prekvapením, že Sony použije aj celkom nový ISP. Ešte si pripomeňme, že pôvodná Xperia Pro-I bola na trh uvedená koncom októbra 2021, čiže tohtoročné novembrové predstavenie modelu Xperia Pro-I Mark II je skutočne veľmi pravdepodobné.

Sony Xperia Pro-I:

Zdroj: GSMArena

Prečítajte si aj:

Značky:

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.