Portál Guardian zrecenzoval najmenšiu vlajkovú loď spoločnosti Sony.

V redakcii stále čakáme na predajné vzorky telefónov Sony Xperia Z5, ktoré by sme podrobili testovaniu. Modely, ktoré máme k dispozícii, zatiaľ neobsahujú finálny softvér. Zahraničné média však novinky od Sony testujú a portál Guardian označil verziu Compact za najlepší „malý smartfón“ na trhu.

Guardian vyzdvihol najmä 3-dňovú výdrž modelu Compact, ktorá je výrazne lepšia v porovnaní s ostatnými modelmi Z5. Tie údajne nedosahujú sľubované 2 dni, avšak najmenšia Z5-ka dokáže fungovať až štyri dni, ak využijete režim Stamina. Je to dané aj nižším rozlíšením displeja. 1280 × 720 neponúka takú ostrosť ako Full HD displej v štandardnej verzii, ale jeho kvalita je veľmi dobrá. Menšia operačná pamäť o veľkosti 2 GB sa síce prejavuje a Z5 Compact nie je najrýchlejší telefón na trhu, ale redaktor nepostrehol spomalené reakcie systému.

Sony-11

Guardian takisto chváli nový fotoaparát, najmä rýchle automatické zaostrovanie a výbornú stabilizáciu obrazu počas natáčania videa. Z5 Compact ponúka nadpriemerné zábery v slabých svetelných podmienkach, avšak blesk údajne nemá zmysel používať. Pochvalu získal aj snímač odtlačkov prstov, ktorý je zabudovaný v bočnom tlačidle vypnúť / zapnúť a je jedným z najlepších na trhu.

Ak vás zaujíma kompletný názor portálu Guardian na Z5 Compact, prečítajte si recenziu. Spomenuté vlastnosti však určite potešia fanúšikov značky Sony, resp. smartfónov s menším displejom. Z5 Compact ponúka 4,6-palcový displej a na trh sa dostane v októbri. Jeho cena bude 549 EUR.

Zdroj: Guardian, vlastné

Roman Kadlec

Roman Kadlec
Testujem inteligentné hodinky, robotické vysávače, smartfóny a herné zariadenia. Sledujte ma na sociálnych sieťach @roman_fitit