Vraj bude iná ako tá pre PlayStation.

Japonská spoločnosť čoskoro uvedie konzolu PlayStation 5 a ďalšie príslušenstvo. Podľa nedávnej správy má Sony začať pracovať aj na novom VR headsete, čo naznačujú nové pracovné miesta, ktoré sa chystá obsadiť. V pracovnej ponuke sa síce uvádza VR headset ďalšej generácie, no nespomína sa konzola PlayStation, takže zatiaľ neexistuje žiadny náznak toho, že by mal fungovať s konzolou.

Sony PlayStation 5Zdroj: Sony

Sony PlayStation 5. Zdroj: Sony

Informácie o nábore ďalej ukazujú, že spoločnosť má 15 nových pozícií vo vývoji VR zariadení. V ponuke je aj práca na mechanickom návrhu objektívu optického systému. Sony tiež potrebuje personál, ktorý bude zodpovedný za miniaturizáciu a ľahké ladenie. Konštrukcia rozptylu tepla je navyše hlavným aspektom tohto zariadenia, ktoré vyžaduje špecialistov. Z pohľadu popisu práce je zrejmé, že výskum a vývoj tohto produktu je stále v počiatočnom štádiu

Sony uvádza, že existujúce PS VR je kompatibilné s konzolami PS5. To môže tiež znamenať, že v blízkej budúcnosti pravdepodobne nebude potrebné uviesť nové VR pre PlayStation.

Zdroj: GizChina

Prečítajte si aj:

Recenzia Samsung Galaxy S20+: Ponúka špičkové parametre a množstvo vlastností

Peter Hupka

Peter Hupka
Každý deň sledujem aktuálne dianie v technologickom svete a vyberám tie najzaujímavejšie témy pre náš web.