Slúchadlá LinkBuds od Sony prichádzajú so zaujímavým kruhovým dizajnom a prinášajú veľmi čistý zvuk. Ak zistíte, ako sa dávajú do uší, vôbec vám nebudú vadiť a možnosti si ich nevyberiete z uší celý deň.

Slúchadlá LinkBuds v uchuZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Slúchadlá LinkBuds v uchu

Ich dizajn umožňuje, že môžete počúvať okolitý svet a pritom prinášajú prirodzený zvuk pri reprodukovaní hudby alebo reči. Sony tieto slúchadlá definuje ako nový spôsob, ako si vychutnať obľúbenú hudbu a zároveň životné okamihy s bezdrôtovými slúchadlami LinkBuds.

Slúchadlá Sony LinkBudsZdroj: Sony
Slúchadlá Sony LinkBuds v tmavej farbe

Špecifický dizajn slúchadiel LinkBuds a vytvorený priestorový zvuk sa prejavia napr. aj pri hraní hier v rozšírenej realite, pri práci z domu a vychutnávaní si hudby.

Zdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Slúchadlá LinkBuds prichádzajú v zaujímavom tvare

Kruhová meničová jednotka má otvorenú stredovú membránu a preto jasne počujete okolité zvuky a vždy zaregistrujete, keď vás niekto v blízkosti osloví počas telefonického hovoru. Môžete hovoriť s priateľmi a pritom počúvať obľúbené skladby.

Slúchadlá LinkBudsZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Obsah dodávky slúchadiel LinkBuds

Tieto slúchadlá vážia približne štyri gramy a sú naozaj miniatúrne. Na rozdiel od bežných slúchadiel je ochranná plocha pokrývajúca membránu reproduktora integrovaná do krytu, čím sa šetrí miesto. Celkový tvar bol vytvorený na základe výskumu tvare uší. Takmer si nevšimnete, že ich máte v ušiach.

Slúchadlá LinkBuds v puzdreZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Slúchadlá LinkBuds v puzdre

Dôležité je, aby ste si vybrali správny návlek na slúchadlá a závisí to od toho, akú máte anatómiu ucha.

Návleky pre Sony LinkBudsZdroj: Sony
Návleky pre Sony LinkBuds v rôznych veľkostiach

Krištáľovo čistý zvuk

Môžete telefonovať bez okolitého hluku a váš hlas sa bude prenášať čisto. Súčasťou slúchadiel je aj technológia na pokročilé spracovanie hlasového signálu. Algoritmus redukcie šumu vyvinula firma Sony pomocou strojového učenia umelej inteligencie a využíva viac ako 500 miliónov hlasových vzoriek na potlačenie okolitého šumu. Váš hlas tak bude zreteľný. So slúchadlami LinkBuds budete dobre počuť volajúcich aj keď sa budete nachádzať v hlučnom prostredí.

Zdroj: Sony
Sony LinkBuds nevypadnú z uší ani pri behu

Technológia DSEE (Digital Sound Enhancement Engine) vylepší počúvanie hudobných skladieb vo vysokej kvalite. Integrovaný procesor V1 od Sony reprodukuje detaily hudby s minimálnym skreslením. O bohatý zvuk sa stará 12 mm kruhový menič. Adaptívne ovládanie hlasitosti sa automaticky prispôsobuje aktuálnemu prostrediu.

Určené na každodennú prácu

S týmito slúchadlami môžete kombinovať počúvanie skladieb s dianím vo svete okolo vás. Vďaka funkcii Wide Area Tap máte všetky ovládacie prvky na dosah ruky. Dvojitým či trojitým ťuknutím na ľavé alebo pravé ucho si môžete nastaviť prehrávanie podľa svojich predstáv – pritom samotných slúchadiel LinkBuds sa nemusíte dotýkať.

Puzdro pre slúchadlá Sony LinkBudsZdroj: Sony
Puzdro pre slúchadlá Sony LinkBuds

Pomocou funkcie Speak-to-Chat môžete automaticky pozastaviť prehrávanie hudby hneď, ako s niekým začnete hovoriť. Po skončení konverzácie sa hudba automaticky znova spustí, nemusíte sa tak dotýkať žiadnych ovládacích prvkov. Slúchadlá LinkBuds sú vybavené aj hlasovým asistentom. Môžete tak získavať informácie, spájať sa s priateľmi, nastavovať pripomenutia a ďalšie funkcie aktiváciou preferovaného hlasového asistenta. Fungujú na povely „OK Google“ alebo „Alexa“.

Jednoduché pripojenie cez Bluetooth

Slúchadlá LinkBuds podporujú funkciu rýchleho párovania od spoločnosti Google, ktorá uľahčuje párovanie so zariadeniami so systémom Android. Tiež takto môžete zistiť, kde ste naposledy nechali slúchadlá. Funkcia Swift Pair umožňuje rýchle spárovanie slúchadiel LinkBuds s notebookom, stolným počítačom alebo tabletom so systémom Windows 11 alebo Windows 10.

Slúchadlá LinkBudsZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Puzdro slúchadiel LinkBuds

Keď prvýkrát vyberiete slúchadlá z puzdra, automaticky sa zobrazí okno párovania. Je to najrýchlejšia forma pripojenia.

Rýchly prístup k obľúbenej hudbe

Vďaka rýchlemu prístupu môžete slúchadlá LinkBuds nakonfigurovať aj tak, aby obnovili prehrávanie hudby zo Spotify niekoľkými ťuknutiami na slúchadlá – nemusíte sa vôbec dotýkať smartfónu.

Využívajú Microsoft Soundscape

LinkBuds poskytujú rozšírené možnosti zabudované do aplikácie Microsoft Soundscape. Takto si môžete vypočuť zvukové upozornenia na budovy alebo križovatky, ako aj prirodzený zvuk okolia. Snímače kompasu/gyroskopu v slúchadlách dokážu rozpoznať smer, ktorým máte natočenú hlavu a umožňujú vám počúvať zvuk z tohto smeru bez toho, aby ste museli držať smartfón.

Udržateľnosť

Slúchadlá LinkBuds sú navrhnuté nielen s ohľadom na dizajn, ale aj na životné prostredie. Slúchadlá a ich nabíjacie puzdro sú vyrobené z recyklovaných plastových materiálov. Obaly navyše neobsahujú plasty.

Slúchadlá LinkBuds v ekologickom baleníZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Slúchadlá LinkBuds v ekologickom balení

Ďalšie vlastnosti

Slúchadlá LinkBuds sú tiež vybavené technológiou 360 Reality Audio. Vďaka nej môže pôsobiť hudba taká skutočná, ako keby ste sedeli v prvom rade na živom koncerte alebo v nahrávacom štúdiu vedľa interpreta.

Vďaka vodotesnosti IPX4 prehrávanie hudby nezastaví ani striekajúca voda alebo pot. Výdrž batérie slúchadiel je 5,5 hodiny, pričom ju môžete predĺžiť o ďalších 12 hodín pomocou puzdra. Len 10 minút nabíjania vám poskytne až 90 minút prehrávania hudby.

Slúchadlá LinkBuds v ekologickom baleníZdroj: Ondrej Macko/TOUCHIT.sk
Slúchadlá LinkBuds so sadou návlekov

Cena týchto slúchadiel je na slovenskom trhu 180 eur, ich predaj práve štartuje.

Zdroje: vlastné, Sony

Prečítajte si tiež

Značky:

Ondrej Macko

Ondrej Macko
Ako novinár pracujem už od roku 1990. Teraz sa zaoberám mobilnou komunikáciou, multimédiami a vyhotovovaním videorecenzií.